Novosti

buy amitriptyline

amitriptyline 10mg and alcohol marinaberardi.it

generico cialis italia

cialis pillola trailblz.com
VIKEND BOROVIČANA U ZAGREBU

09.10.2010. hodočašćem Vrhbosanske i Banjalučke biskupije u Mariju Bistricu započeo je već „tradicionalni“ vikend Borovičana u Zagrebu.


Tako se u najvećem hrvatskom marijanskom svetištu tu subotu okupilo preko stotinu Borovičana, od kojih je desetak došlo iz Borovice. Misno slavlje, koje je počelo u 11h, predvodio je kardinal Vinko Puljić, a u mnoštvu prisutnih vjernika bilo je neopisivo lijepo vidjeti tablu župe Borovica, te brigu kardinala za našu župu.Nakon svete mise, žurili smo se na nogometni turnir, koji je ove godine za Borovičane bio organiziran u Novom Zagrebu, sa početkom u 14h uz sudjelovanje šest ekipa. Konačni poredak do trećeg mjesta izgledao je ovako:
1.    Aquaviva
2.    Tetragon
3.    BorovicaOsim navedenih, na turniru su sudjelovale još i ekipe Trnja, Zagreba i Vareša, a ovim povodom željeli bi zahvaliti sponzoru Miljenku Rastočiću i trtki Aquaviva, koja je za sve natjecatelje osigurala sponzorske majice.U 20h u pivnici Medvedgrad  bila je organizirana večera za sve Borovičane, koja je ove godine bila još bolja i još veselija nego prethodne. Službeni protokol započeo je govorom predsjednika ZZB Tomislava Matoševića, nakon kojega su riječ uzeli još i župnik Perica Majić, Nikola Šimić te Grga Vukančić, dok je cijeli program profesionalno vodila Mihaela Šimić. Recimo još samo da je zabava potrajala do ranih jutarnjih sati, što dovoljno govori samo za sebe o ugodnom, vedrom i zabavnom druženju.Kako naš vikend u Zagrebu ne bi potrajao prekratko, u nedjelju je na Jordanovcu u 13h održana misa, čije slavlje je uz nadahnutu propovijed predvodio župnik Perica Majić, skupa sa paterom Blaženkom Nikolićem, te vlč. Mijom Matoševićem. Nakon svete mise održana je redovna godišnja skupština ZZB, koja je potrajala do 16h.Ovim putem želimo zahvaliti pateru a ujedno i župniku na Jordanovcu, Blaženku Nikoliću, koji nam je i ovaj puta nesebično i velikodušno ustupio vrijeme i mjesto u svojoj župnoj crkvi kako bi svi skupa mogli prisustvovati misnom slavlju.

Na kraju svega, sa ponosom možemo reći: „Sve je bilo prekrasno!“

P.S. Slijedeće aktivnosti ZZB su otkrivanje spomenika poginulim borovičkim braniteljima krajem 10. mjeseca u Borovici, a zatim hodočašće Borovičana početkom 12. mjeseca u Rim.