Novosti

acquistare cialis 5 mg

cialis online

where to buy ru 486 abortion pill

where can i buy abortion pill online
ĐAKONSKO REĐENJE BOROVIČKOGA SINA ZLATKA MATIĆA

U subotu, 8. prosinca 2012. godine, na svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u banjolučkoj katedrali sv. Bonaventure.


Svečano pontifikalno Misno slavlje s početkom u 10.oo sati, predslavit će mons. dr. Franjo Komarica, biskup banjolučki, tijekom kojeg će podijeliti Sveti red đakonata Zlatku Matiću, bogoslovu Banjolučke.

ĐAKON -  SE SAKRAMENTOM REDA POSVEĆUJE ZA POMOĆ BISKUPU I PREZBITERIMA U “SLUŽBI RIJEČI”, U “SLUŽBI OLTARA” I “SLUŽBI LJUBAVI”. ON SVEČANO NAVIJEŠTA EVANĐELJE U CRKVI, POSLUŽUJE KOD EUHARISTIJE, DIJELI PRIČEST, PREDVODI MOLITVENA SLAVLJA, KRST, VJENČAVA I BLAGOSLIVLJA MLADENCE, NOSI POPUDBINU BOLESNICIMA I PREDVODI OBRED SPROVODA. OSIM TOGA ĐAKONU SE POVJERAVAJU RAZLIČITE SLUŽBE U VOĐENJU KRŠĆANSKE ZAJEDNICE TE U “BRATSKOM SLUŽENJU” U NJOJ (ĐAKON NPR. VODI KARITATIVNU DJELATNOST U ZAJEDNICI, PREDAJE VJERONAUK).
RED ĐAKONATA PODJELJUJE BISKUP POLAGANJEM RUKU I POSVETNOM MOLITVOM.


Mnogi će borovičani pitati tko je taj Zlatko?

Naš Zlatko Matić sin je Joze (Mijanova) i Ane (Kojić) rođen je 07. prosinca 1987.  u Varešu. Kao i mnogi naši borovičani i Zlatko je podnio križ progonstva od Kiseljaka do Drvara.
U tom progonstvu nije očajavao nego zajedno sa svojim roditeljima hranio svoju vjeru molitvom i svetom Misom. Sjećam se kad sam nakon tri godine došla da svoj godišnji odmor provedem sa prognanicima u staroj općini u Kiseljaku Zlatko je redovito dolazio u sobu sa svojim roditeljima i ostalim borovičanima  gdje smo  zajedno smo molili krunicu.
Vjerujem da je molitva plod  poziva i odaziva  još jednoga borovičkoga sina u svećenički poziv.
Dragi naš Zlatko, i tebe je Krist pogledao, zavolio i pozvao. Blago tebi kad si u mnogim zamamljiv pogledima, lažnim pozivima prepoznao Kristov pogled – poziv i odazvao se.
Neka te Bog prati i čuva na započetom svećeničkom putu, a mi tvoji borovičani i dalje ćemo te prati svojim molitvama.

OD SRCA TI ČESTITAMO ROĐENDAN A POSEBNO  ĐAKONSKO REĐENJE!
RADUJEMO SE S TOBOM I PREPORUČAMO SE U TVOJE MOLITVE!

Tvoji borovičani                              s.Klara Pavlović