Novosti

lexapro weed and alcohol

weed lexapro withdrawal website lexapro and weed trip

can you buy citalopram over counter uk

can you buy citalopram over counter uk

sertraline alcohol memory loss

sertraline and alcohol reddit click here
II. NEDJELJA DOŠAŠĆA - ''Pripravite put Gospodinu, poravnite mu staza''

Druga nedjelja došašća ovim naslovnim riječima iz Evanđelja po Luki...


...glasom Ivana Krstitelj poziva i opominje kršćanina, vjernika na obraćenje, vraćanje pravim vrijednostima, na nutarnju preobrazbu, promjenu života i srca.

Svaki čovjek, ako voli svoje rodno mjesto, čezne za svojim zavičajem i želi se vratiti k njemu, vidjeti ga ponovno kako blista preobraženim životom. Tako je prorok Baruh želio u Izraelcima probuditi tu čežnju prema rodnom mjestu Jeruzalemu i tako ih ohrabriti na povratak. ''Skini Jeruzaleme haljinu tugovanja i nesreće, odjeni se zauvijek ljepotom slave Božje…'' Čovjek je uvijek u većoj opasnosti da u tuđini zastrani, sagriješi, odluta, izgubi se, a kod kuće uvijek ima sigurnu orijentaciju. Ima ih dosta iz našeg naroda koji su se pogubili, izgubili na Zapadu prigrlivši sasvim neka druga pravila ponašanja. Takve Crkva opominje: vratite se ''kući'', vratite se pravim vrijednostima, vratite se Bogu.
    OBRAĆENJE je središnja tema adventskog vremena koja nas vodi u tajnu ostvarenja susreta sa živim Bogom. Obraćenje iziskuje napor, traži aktivno sudjelovanje – svjedočenje, zauzetost, a ne pasivnost, pogotovo ne indiferentnost, nezainteresiranost, mlakost. Toliko toga u našem životu ima što je krivudavo, neravno, nestabilno, grešno, negativno, ''uzvišeno'' (oholo). Poravnaj to što je krivo, spusti to što je oholo, pripravi put Gospodinu, poravni Mu stazu do svog srca, otvori se obraćenju, a zatvori vrata grijehu. Počni mijenjati sebe, a ne druge. Obraćenje treba biti osobno, nutarnje, ono se mene tiče; ono treba biti trajno - svakodnevno se obraćati, svakodnevno se čistiti i kajati za svoje grijehe i nikad ne posustati, ono mora biti iskreno.
    Tko potpuno i svjesno ne želi uvidjeti stanje svoje duše, tko ne traži Istinu i misli da mu obraćenje nije potrebno, taj ne može krenuti naprijed i s takvim stavom nikad neće ugledati svoj cilj koji mu je Bog zacrtao, a to je Kraljevstvo Božje.
    Jesam li spreman i raspoložen mijenjati sebe? Budimo iskreni: koliko još ima krivih putova, koliko brežuljaka i dolina, koliko neravnina u našem životu koje treba poravnati. Crkva je i sveta i grešna (ono sveto od Boga, a ono grešno od nas), zato je uvijek potrebna čišćenja, obraćenja.
    Prvi korak je uvidjeti svoje pogreške, a onda ih priznati, pokajati se za njih i stvoriti čvrstu odluku popraviti se.
    ''Ne krećite na put bez zimske opreme''! Ovih dana često puta slušamo ovu rečenicu. Tako i ti dragi kršćanine ne kreći na put prema Božiću bez obraćenja, svete Ispovijedi, Euharistije, ''servisiraj'' se, poravnaj svoj put kako bi ugledao spasenje Božje!  

HVALJEN ISUS I MARIJA!

Borovica, 7. prosinca 2012.