Novosti

benadryl and pregnancy

benadryl and pregnancy category

xanax and weed overdose

xanax and weed yahoo
NAŠA BOROVICA IMA NOVOGA ŽUPNIKA

Na blagdan sv. Maksimilijana Kolbe 14. 08. 2013. izvršena je primopredaja župe.


Svečano misno slavlje predslavio je sutješki dekan vlč. Marijan  Marijanović u zajedništvu sa dosadašnjim župnikom Đurom Arlovićem i novoimenovanim vlč. Milanom Blaha.
U ime župljana riječi zahvale vlč. Đuri  izrekao je Grga Vukančić uz prigodni dar minijaturne  župne crkve rad Zorana Parića.
 


Dobrodošlicu novom župniku Milanu izrekao je Dekan koji je u ime kardinala zahvalio dosadašnjem župniku i izvršio primopredaju župe.
Osjećaji rastanka bili su obostrani i od vlč. Đure i nas prisutnih borovičana koji nisu krili suze zbog odlaska duhovnog pastira.Našem vlč. Đuri veliko hvala što je uistinu svojim svećeničkim životom bio pravi i istinski pastir naše župe. Neka ga Bog prati svojim blagoslov i daruje mu Duha mudrosti i znanja
na postdiplomski studij u Rim.

Novom župniku Milanu želimo dobrodošlicu u župu Preobraženja Gospodnjega u Borovici.Neka bude ono što za župnika ističe Zakonik kanonskoga prava u kanonu 519.
„Župnik je vlastiti pastir povjerene mu župe koji vodi pastoralnu brigu za predanu mu zajednicu pod vlašću dijecezanskoga biskupa u čiji je dio Kristove službe pozvan, da za tu zajednicu obavlja službu naučavanja, posvećivanja i upravljanja uz suradnju i drugih prezbitera ili đakona i uz pomoć koju mu pružaju vjernici laici, prema pravnoj odredbi.“


                                        s.Klara Pavlović