Novosti

melatonin pregnancy studies

melatonin and pregnancy category

over the counter albuterol walgreens

over the counter albuterol
OTVORENI POZIV ZZB-a

Poštovani Borovičani i prijatelji Borovice!


Evo prošlo je mjesec dana od našeg susreta, slavlja I prekrasnih događanja u Borovici ovog ljeta. Nadam se da ste se svi već privikli na vaše radne obaveze i uobičajni životni ritam u svojim sredinama gdje živite.
Ovim putem želimo se svima vama obratiti u ime ZZB-a, jednog od organizatora proteklih događanja. Najvažniji organizatori bili su iz Borovice na čelu sa našim župnikom i Nikolom, koji su i ovaj puta sve odradili na besprijekorno visokoj razini, tako da je nama svima bilo lijepo i ugodno boraviti u našoj Borovici.  Uistinu svima im velika hvala! Kao drugi organizator slavlja je ZZB.  Svi poslovi i obaveze dogovorene su na našim sastancima prije toga i sve je prošlo u najboljem redu i onako kako je bilo planirano.
Ovim putem se zahvaljujemo svima onima koji su pomogli da i ovo slavlje i susret protekne u najboljem redu i bez bilo kakvih problema. Posebno zahvaljujemo našim mladima koji su spremno posluživali sve nas i naše goste, kao i svima onima koji su na bilo koji način kroz uređivanje Požeblja, košenjem trave uz cestu (posebna zahvala našim Djakovićima), kupljenjem sijena na parkirnim mjestima i redarstvom pridonijeli da sve funkcionira na željeni način.
Posebno se zahvaljujemo svima koji su bili na zadnja dva susreta u Beču i tako prikupili sa našim donatorima oko 4.500 Eura za izgradnju kapelice u Borovičkim njivama. Detaljno financijsko izvješće biti će objavljeno na idućem susretu u Beču.

Zahvaljujemo se i našem Želji iz Makarske za neumorno slanje video snimaka i slika iz Borovice na našu internetsku stranicu i molimo ga da i dalje tako nastavi.
ZZB je pripremila 80 majica za redare i poslužitelje i bilo je ljepo vidjeti da su sve one bile vrlo brzo podijeljene našim pomagačima. Ne želimo spominjati imena i pojedince, da ne bi nekoga zaboravili, što se obično i dogodi, ali još jedanput smo pokazali i dokazali da je tako nešto moguće samo u Borovici, uz naše zajedništvo, koje moramo i dalje čuvati i razvijati.
Organizacija sportskog dijela programa bila je također aktivna, posebno je bio veliki odaziv na odbojkaškom turniru, koji je uz osam ekipa osvojila mlada ekipa „Nikolići“ sa Patricijom, Zvonimirom i Michaelom, koji je bio i najbolji igrač turnira. Naše čestitke njima i ekipi „Donja Borovica“  koja je osvojila nogometni turnir. Radujemo se da naši mladi dolaze i uvijek rado posjećuju Borovicu, jer su oni ujedno i budućnost Borovice i naših susreta. Još jedanput zahvaljujemo svima koji su učestovali u sportskim natjecanjima i svim organizatorima.
Drugi razlog je upravo spomenuta budućnost Borovice. Na zadnjem sastanku ZZB-a, 28.08.2013 smo razgovarali i često razgovaramo o toj temi. Želimo započeti inicijativu i pokušaj da naše glavno geslo ZZB-a „Borovica živi“ u stvarnosti dobije potporu nas Borovičana izvan Borovice. Ovim putem pozivamo sve Borovičane i prijatelje Borovice, da nam se jave i podrže naše akcije i projekte, koji će ići u smjeru stvaranja uvjeta za povratak nekoliko mlađih obitelji, koje bi bile nositelji tih projekata. Molim vas da nam se javite i sa idejama koje imate u ovome smjeru, kao i svi oni koji su na bilo koji način zainteresirani za ove projekte.
Na nama i našim genereacijama je povijesna odgovornost, da napravimo ili bar pokušamo uraditi nešto na oživljavanju Borovice u idućih 5-10 godina. U protivnom ćemo dolaziti samo u praznu Borovicu, Borovicu bez ljudi a to neće imati nikakvog smisla. Mi želimo nešto ostvariti , ako ne pokušamo onda se nemamo ni čemu nadati, ovako uz Božju pomoć i providnost kao i naše zajedništvo sigurno je puno toga moguće.
Dali je bilo tko od nas nakon nesretnog rata uopće vjerovao da će Borovica imati ono što danas ima(prekrasnu crkvu i župnu kuću, asfalt, rasvjetu, telefon, itd...)?
Svi oni koji vole Borovicu i žele pripomoći, donirati i investirati iz ljubavi prema Borovici, pozvani su i od toga odaziva ovisi kakve projekte i planove možemo realizirati. Mi ćemo s naše strane pokušati ponovno angažirati naše stare donatore, koji su sudjelovali u izgradnji Crkve i mozda pronaći nove, ali mi moramo biti pokretači i nositelji tih projekata.Nakon odaziva zainteresiranih, planiramo sazvati sastanak i izabrati ljude koji žele raditi, predstavljati nas i napraviti konkretne projekte. Najvažniji projekti bi bili završetak preostalih 6 km asfalta do Pogari i projekti vezani uz seoski turizam i odmor u Borovici koji po našem mišljenju mogu uspjeti. Vrhbosanski nadbiskup i kardinal Vinko Puljić je također u razgovoru sa članovima ZZB-a podržao ovakvu inicijativu, kao i mogućnost da bi Borovica bila u budućnosti, uz ostvaranje određenih preduvjeta, mjesto duhovnih vježbi za Vrhbosansku nadbiskupiju. Posebno pozivamo sve naše ljude u Hrvatskoj i inozemstvu da se pridruže i odazovu našoj inicijativi i ne zaborave mjesto gdje su rođeni i odrasli. Borovica sada treba nas i našu pomoć, da svi mi budemo svjesni odgovornosti, kako nam je dragi Bog povjerio i dao više, da od nas i puno više traži i očekuje.
Zelimo također pozvati sve naše svećenike i časne sestre da se uključe  u rad i projekte ZZB-a te da budu duhovno vodstvo naše Borovice kao i da promoviraju i pomažu Borovicu u svojim sadašnjim župama i na dužnostima koje obnašaju.
Jedan veliki prijatelj Borovice mi je rekao već više puta: „da se nama, nedaj Bože dogodilo ono što je bilo u Borovici za vrijeme rata i da mi imamo toliko svećenika i časnih sestara, za naše mjesto bi se čulo i do Rima“!
Dali se naš glas i glas ispaćene Borovice čuo samo do Zagreba...?

Ne želimo se baviti prošlim vremenima, nego se okrenuti budućnosti.
Pozivamo također sve svećenike i časne sestre, koji žive i djeluju u Zagrebu i okolnim mjestima, da dođu na svetu Misu i skupštinu ZZB-a 13.10.2013 na Jordanovac, prilikom našeg susreta Borovičana u Zagrebu od 11.-13.10.2013 i time uveličaju naš susrert.
Pozivamo i sve naše Borovičane i prijatelje Borovice da nam se pridruže na idućem sastanku Borovičana u Zagrebu i da se učlane u ZZB.
Time podržavate naše nastojanje da što više pomognemo svim našim ljudima kojima je pomoć potrebna, a posebno onima u Borovici. Ne možemo biti zadovoljni sa činjenicom, da je trenutno u našu ZZB učlanjeno manje od 300 članova a svi znamo da je to vrlo malo u odnosu koliko nas ima po cijelom svijetu. Naša zajednica je otvorena za sve prijatelje Borovice i oni su uvijek dobrodošli.
Svi oni koji imaju interesa pomoći: idejama, savjetom, donirati i investirati u Borovicu neka se jave gosp Stanku Nikoliću koji je od strane ZZB-a zadužen za ovu inicijativu na mail-adressu: < href="mailot:office@g-a-nikolic.at">office@g-a-nikolic.at   ili telefon : 0043664 160 83 91
U nadi da ćete podržati naše planove i inicijativu, srdačno vas pozdravljamo do našeg idućeg susreta u Zagrebu i zelimo vam sve najbolje u vašim životnim sredinama.


S poštovanjem,
Dopredsjednik ZZB-a.
Stanko Nikolić