Novosti

abortion pill

buy abortion pill theinnak.com

pregnancy trimesters calculator

pregnancy weeks calculator

is naltrexone and naloxone the same thing

naloxone vs naltrexone
BOBOVAC I BOROVICA – Vinko kard. Puljić

Stari kraljevski grad Bobovac i ove godine pohodili su brojni vjernici katolici pripadnici Ministarstva obrane, Oružanih snaga BiH i redarstvenih snaga sa svih razina, te vjernički puk iz brojnih župa Vrhbosanske nadbiskupije


Svi zajedno su bili sudionici 12. molitvenog pohoda i Molitve za Domovinu koju je ove subote, predvodio uzoriti kardinal Vinko Puljić, u znak sjećanja na dan smrti posljednje bosanske kraljice Katarine Kosača Kotromanić (25. listopada).

            Program molitvenog pohoda započeo je okupljanjem kod rijeke Bukovice i nastavio molitvenom procesijom prema Bobovcu. Prije početka misnog slavlja upućeni su pozdravi brojnim gostima , među kojima su bili vojni biskup iz Republike Hrvatske Jurij Jezerinac, vojni kapelani iz RH, vojni atašei u BiH iz Slovenije i RH, pripadnici EUFOR-a u BiH, pripadnici počasno zaštitne bojne OS BiH, članovima povijesne hajdučka postrojba Mijata Tomića iz Tomislavgrada, članice Zajednice žena HDZ-a BiH “Kraljica Katarina Kosača” iz Mostara,  predstavnici institucija BiH i Federacije BiH iz reda hrvatskog naroda, među kojima je bio i predsjednik Federacije BIH Marinko Čavara. Poseban pozdrav upućen je i djelatnicima Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH, pripadnicima policije sa županijskih, entitetskih i državne razine, uz zahvalu za potporu na organizaciji ministrici obrane BiH Marini Pendeš i načelniku Zajedničkog stožera OS BiH general pukovniku Anti Jeleču.

             Kardinal Vinko Puljić je kroz propovijed poslao jasnu i glasnu poruku – danas molimo za život u slozi i jednakopravnosti. „Moleći za domovinu htio sam poručiti da nam trebaju mudri ljudi koji će je voditi, trebaju nam pošteni građani koji će je izgrađivati kako bi svi živjeli u miru, slozi i jednakopravnosti“, izjavio je za radio Bobovac kardinal Puljić.
Na kraju molitvenog pohoda pripremljen je već tradicionalno vojnički grah za sve sudionike, te priređena prigodni domjenak za visoke zvanice iz civilnih institucija i Oružanih snaga BiH.

             Nakon zakuske koju su pripravili vojnici, uzoriti Vinko kard. Puljić, generalni vikar Luka Tunjić i kardinalov osobni tajnik vlč. Bojan Ivešić došli su u posjetu župi Borovica. Također su nam u posjet došli predstavnici Zeničko-dobojskog kantona s kojima smo razgovarali o slijedećim projektima u Borovici, pri čemu očekujemo i pomoć Borovičana, župljana raseljenih po svijetu bez obzira na stalež.
              Šlag na kraju, posjetio nas je nikad zaboravljeni i uistinu cijenjeni župnik vlč. (don) Mato Majić sa svojim prijateljima uputivši nam riječ ohrabrenja i prepričavši nam koju ne/zgodu za njegova župnikovanja u Borovici, Kiseljaku i na svakom mjestu gdje su bili raseljeni Borovičani onih tužnih godina.
              Kako što biva u Bosni i Borovici, Borovičani su za goste pripravili ručak kako ne bi oskudijevali. Cjelokupno druženje bijaše ugodno pri čemu smo našem kardinalu udijelili knjigu o Borovici i sliku Borovice, koju nismo htjeli pakovati, već smo zamolili uzoritoga neka ju odmah stavi na zid.

Zahvalni Bogu za ovaj ohrabrujući susret upućujemo pozdrave sa Požeblja od svih Borovičana u Borovici. VIDIMO SE NA SVI SVETE I DUŠNI DAN.


Ivan Butum, župnik