Novosti

prednisolon bivirkninger

prednisolon

lamictal pregnancy birth defects

lamictal pregnancy
IMENOVANA NOVA UPRAVA SESTRA MILOSRDNICA PROVINCIJE MAJKE DIVNE - SARAJEVO

Sestra M. Julijana Djaković izabrana je za provincijalnu glavaricu


U nedjelju, 22. svibnja 2016. u provincijalnoj kuću, u samostanu Majke Divne na Stupu, postavljena je nova uprava sestara milosrdnica Provincije Majke Divne, Sarajevo.

Članice novoimenovane uprave su:

1. sestra M. Julijana Djaković - provincijalna glavarica
2. sestra M. Vinka Bilješko - I. savjetnica i zamjenica Prov. glavarice
3. sestra Mirjana Ćorić - II. savjetnica
4. sestra Magdalena Marić - III. savjetnica
5. sestra M. Ernestina Zovko - IV. savjetnica
6. sestra M. Monika Martić - tajnica i ekonoma

Sestra Marija Julijana (Mirjana) Djaković je rođena 20. rujna 1956. u Gornjoj Borovici, Vareš, u Bosni i Hercegovini, od roditelja Željka i Veronike r. Šimić. U Družbu je primljena 5. kolovoza 1973. Kanonski novicijat započela je 14. kolovoza 1974. Prve redovničke zavjete položila je 15. kolovoza 1975., a doživotne 15. kolovoza 1980. godine.
Nakon položenih prvih zavjeta pohađa Katehetski institut u Sarajevu i postiže zvanje katehistice. Potom upisuje studij crkvene glazbe na Glazbenom institutu pri KBF-u u Zagrebu i postaje diplomirani crkveni glazbenik. Nakon uspješno završenog četverogodišnjeg studija vraća se u provincijalnu kuću gdje preuzima službu orguljašice u samostanu, u crkvi sv. Vinka i na župi Stup gdje djeluje i kao katehistica. Istovremeno predaje crkvenu glazbu na Katehetskom institutu sve do 1987. kad je poslana na studij misiologije na Papinsko sveučilište Urbaniana u Rimu gdje postiže magisterij iz misijske znanosti. Po završetku studija radi kao orguljašica i katehistica na župama u Presnačama i Banjoj Luci. Godine 1995. odlazi u Bugarsku i djeljuje u župskom apostolatu pomažući malobrojnim sestrama Bugarkama koje su uspjele preživjeti vrijeme komunizma. Vrši i službu tajnice Bugarske delegature. Nakon nešto više od šest godina se vraća u svoju matičnu provinciju, u Livno, gdje kao orguljašica i katehistica djeluje do sada. Od 2010. godine vrši službu predstojnice sestarske zajednice u Livnu, a 2013. imenovana je za prvu savjetnicu i zamjenicu provincijalne glavarice Provincije Majke Divne, Sarajevo. Na ovoj službi zateklo ju je imenovanje za provincijalnu glavaricu. (kta)

Iskrene čestitke novoj provincijalki s.m. Julijani Djaković od vlč. Ivana Butuma

Izvor članka: http://ktabkbih.net