Novosti

antidepressants uk

antidepressants uk

nifedipine

acheter nifedipine

walk in abortion clinic in louisville ky

walk in abortion clinic in louisville ky saluslab.com

bentelan per sinusite

bentelan prezzo click
Duhovni program u tjednu kada slavimo naš patron Preobraženja Gospodinova:

Raspored svetih misa u ovom tjednu


03.08.2016., srijeda - sveta misa u 18 sati u župnoj Crkvi. Svetu misu predvodi vlč. Stjepan Didak, župni vikar župe sv. Luke evanđeliste, Novi Grad – Sarajevo. Uoči mise, počinjemo molitvu svete krunice 17.30 h., moljenje predvode članovi „Žive krunice“.

04.08.2016., četvrtak - sveta misa u 18 sati u župnoj Crkvi na blagdan sv. Ivan Marija Vianney (+1859). U 17.30 h počinje molitva krunice, predmole članovi „Žive krunice“. Poslije popričesne molitve slijedi klanjanje pred Presvetim koje ima vlč. Stjepan Didak koji će predslaviti i drugi dan trodnevnice.

05.08.2016., petak - sveta misa u 18 sati u župnoj Crkvi. Treći dan trodnevnice uoči patrona je ujedno Susret duhovnih zvanja župe Borovica koji će početi svetom misom i poslije zajedničkim druženjem za obiteljskim stolom. Svetu misu predslavi pater Marijan Bešlić, domaći sin i župnik u Rijeci, Donji Zamet, Presveto Srce Isusovo, Kastavski dekanat. U 17.30 h imat ćemo pobožnost Križnoga puta – Ivan Butum, župnik.
     
06.08.2016., subota - Preobraženje Gospodinovo. Sveta misa počinje u 11 sati u župnoj crkvi. Svetu misu slavi vlč. Marinko Grubišić, župnik župe Uzašašća Gospodinova – Spasovo, Novi Travnik. Animirano pjevanje predvodi Zbor mališana iz župe Uzašašća Gospodinova NT.
 
07.08.2016., nedjelja - sveta misa u 11 h u župnoj crkvi, 19. nedjelja kroz crkvenu godinu. Euharistijsko slavlje predvodi pater Krešimir Djaković koji slavi 25 godina svećeništva. Pod svetom misom propovijeda mons. mr. Luka Tunjić, generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije.

08.08.2016., ponedjeljak – sveta misa u Borovičkim njivama u 12.00 h.

Dragi Borovičani neka naš susret na rodnoj grudi bude blagoslovljen, prođe u najboljem i najljepšem ozračju. Trebamo nastojati pripaziti se bilo kakve napasti koja bi mogla ugroziti našu zajedničku proslavu nebeskoga zaštitnika. Srdačno molim sve neka nam se pridruže na svetim misama trodnevnicama kako bi popunili našu Borovičku ljepoticu na Požeblju.

PREOBRAŽENJE GOSOPODINOVO,

6. kolovoza

Lk 9,28b-36


„Jedno osam dana nakon tih besjeda povede Isus sa sobom Petra, Ivana i Jakova te uziđe na goru da se pomoli. I dok se molio, izgled mu se lica izmijeni, a odjeća sjajem zablista. I gle, dva čovjeka razgovarahu s njime. Bijahu to Mojsije i Ilija. Ukazali se u slavi i razgovarali s njime o njegovu Izlasku, što se doskora imao ispuniti u Jeruzalemu. No Petra i njegove drugove bijaše svladao san. Kad se probudiše, ugledaše njegovu slavu i dva čovjeka koji stajahu uza nj. I dok su oni odlazili od njega, reče Petar Isusu: "Učitelju, dobro nam je ovdje biti. Načinimo tri sjenice: jednu tebi, jednu Mojsiju, jednu Iliji." Nije znao što govori. Dok je on to govorio, pojavi se oblak i zasjeni ih. Ušavši u oblak, oni se prestrašiše. A glas se začu iz oblaka: "Ovo je Sin moj, Izabranik! Njega slušajte!" I upravo kad se začu glas, osta Isus sam. Oni su šutjeli i nikomu onih dana nisu kazivali što su vidjeli.“

Ivan Butum, župnik