Novosti

the abortion pill

abortion pill

ventolin side effects

ventolin over the counter gedave.ro
VIKEND DRUŽENJE U BOROVICI

Subota, 22. listopada 2016., nakon molitve za domovinu i euharistije na Bobovcu, Borovicu je posjetio naš nadbiskup Vinko kardinal Puljić sa tajnikom vlč. Bojanom Ivešićem, bivši župnik don Mato Majić sa župljanima, te bogoslovi prvoga tečaja u Sarajevu, njih devet (9), sa svojim vicerektorom vlč. Markom Mikićem koji su ostali na noćenju u našoj župi. Subotnji dan je bio obilježen molitvom, svetom misom, zajedničkom molitvom časoslova i večernjim druženjem sa bogoslovima i njihovim poglavarom.
Sutradan slavismo misu u 11.00 h prikupljajući milodare za svjetski misijski dan i darove župljana za bogosloviju i njihove svakodnevne troškove. Vicerektor vlč. Mikić je slavio svetu misu u kojoj je predstavio bogosloviju i način života. Danas u Vrhbosanskom Bogoslovnom Sjemeništu ima 41 bogoslov koji uči za napredak u ljudskosti na svećeničkom putu. Zanimljiv podatak koji nam je iznio poglavar bogoslova jeste kako je za mjesec dana preživljavanja bogoslovije i bogoslova potrebo 40.000 km. Kada se prihvatimo jednostavnih matematičkih mogućnosti očito je kako za godinu dana bogoslovija ima troškove od cca. 500.000,00 km.

Stoga, svima koji misle da ne treba pomagati župnika jer on ima, molim VAS pomozite našoj bogoslovskoj zajednici koja ima velike troškove. Koliko ulagali u bogoslove, duhovna zvanja, toliko ćemo imati duhovnih zvanja, tj. župnika.

Pod svetom misom animirano pjevanje predvodili su bogoslovi, koji su ujedno čitali i ministrirali. Kazuju kako im je bilo lijepo u Borovici, što zbog ljepote Borovice, što zbog gostoprimstva župnika i župljana i, rado će nas opet posjetiti.

Na koncu, zahvaljujem svim domaćim župljanima na darovima, uistinu imate veliko srce, što me čini ponosnim, jer nas 60 čini čuda. HVALA.Borovičanima daleko od Borovice, što fizički, što mišlju, srdačan pozdrav i blagoslov
Ivan Butum, župnik.

P.S. Oni koji budu htjeli pomoći bogosloviji, neka me kontaktiraju i dobit će broj žiro računa.