Novosti

where to buy sertraline

sertraline without prescription click buy sertraline

abortion pill price

abortion pill name go

imipramin pris

imipramin pris go
DUHOVNA PRIPREMA ZA PATRON ŽUPE PREOBRAŽENJA GOSPODINOVA-BOROVICA

“Ako tko hoće ići za mnom, neka se odreče samoga sebe, neka svaki dan uzme svoj križ i neka me slijedi.” (Lk 9,23).


Danas, 03. Kolovoza 2017. započeli smo duhovnu pripremu za patron župe. Nas pedesetak borovičana, predvođeni našim župnikom don Ivan Butum, okupili smo se u Donjoj Borovici na Varošma. Kroz molitvu Puta križa od Varoši do Požeblja razmišljali smo o Isusovoj muci. Uz borovičku Kalvariju - uz Tabor svatko je od nas u Isusov križ stavio i svoj osobni, obiteljski križ. Vjerujemo da će i ova pobožnost molitve puta križa u svakome od nas učvrstiti vjeru da je s Isusom lakše nositi životni križ, i ako želimo biti i ostati Isusovi učenici pozvani smo svaki dan uzimati svoj križ i slijediti Isusa. 


Poslije puta križa, duhovnu pripremu u našoj crkvi predvodio je naš domaći sin  p. Mirko Nikolić.  Na početku  predavanja upoznao je sudionike o smislu duhovnih vježbi kojima je začetnik sv. Ignacije Lojolski utemeljitelj Družbe Isusove. U kratkim crtama približio nam je životni put sv. Ignacije, kako bi nas uveo u smisao ovih duhovnih vježbi.
Nakon predavanja sudionici su ostali u šutnji i pristupili sakramentu pomirenja. Za svetu ispovijed bili su na raspolaganju p. Mirko Nikolić, p. Marijan Bešlić i p. Pero Marković.
Poslije podne u drugom predavanju p. Mirko predavnje je naslovio: Božja pedagogija u kojem je govorio o odgoju djece.
Duhovnu obnovu nastavili smo krunicom i Svetom Misom koju je predvodio p. Mirko Nikolić.


Tekst: s. Klara Pavlović
Foto: Željko Nikolić