Novosti

free abortion pill Philippines

abortion pill side effects ph

name of abortion pill in u

name of abortion pill in u westshoreprimarycare.com

premarin online no prescription

premarin coupon read
Izvještaj sa Patrona 2017

U nastavku donosimo izvještaj sa ovogodišnjeg Patrona u Borovici


Kao da se i nebo radovalo i jedva čekalo da sunčanim zrakama ogrije svoje drage Borovičane i prijatelje Borovice. Pokraj bogatog programa povodom našeg najljepšeg dana, našeg Patrona, morali smo se boriti i protiv visokih vrućina koje nas pratiše tijekom proslave patrona Župe Borovica.
Sportske aktivnosti morasmo prilagoditi visokim temperaturama, tako da smo uspijeli održati samo turnir u odbojci i nogometni turnir za naše najmlađe. Tom prilikom želim se još jedanput zahvaliti svim sudionicima na izdržljivosti i sportskom ponašanju.
Kao što ste mogli vidjeti iz našega programa na duhovnoj obnovi i okrijepi nije ništa izostavljeno, a to je ono što nas Borovičane čini posebnima, mi smo uvijek i svugdje prisutni s elanom i ljubavi do krajnosti. Pored križnoga puta iz Donje u Gornju Borovicu, misa trodnevnica imali smo i ove godine još jednog novog mladomisnika iz Borovičkih Njiva, vlč. Dejvisa Martinovića s kojim smo proslavili u subotu 5. kolovoza njegovu mladu misu (sekundicij) na našem Požeblju.


Na samo Preobraženje imali smo čast da misno slavlje predvodi naš uzoriti kardinal Vinko Puljić, a da to misno slavlje bude još svečanije potrudio se tamburaški orkestar iz Vareša. 
Vlč. Martinović predvodio je i svetu misu na mjesnom groblju u svom rodnom kraju u Borovičkim Njivama u ponedjeljak 7. kolovoza, gdje se okupilo osamdesetak vjernika. Poslije sv. mise nastavili smo druženje kod Krokića kuća kao i svake godine uz jelo i piće te dobru zabavu praćenu zvucima harmonike gosp. Leona i pjesmu naših Borovičana. S proslavom u Borovičkim Njivama tradicionalno završavamao i naše petodnevno druženje povodom patrona župe Borovica, ali ove godine smo sve to zaokružili sljedeće nedjelje kada smo ugostili zastupnike KUD-a Napredak iz Hrvatske i Vareša. Povod je bila proslava svetice Jadvige (Hedvige) kraljice Poljske iz 14. stoljeća, čiji korijeni potječu iz nama dobro poznatog grada, brata Borovice, našega Bobovca. To bi se isto tako trebalo pretvoriti u tradiciju.
U petak 4. kolovoza imali smo po prvi puta susret generacija, proslavu 50. rođendana i krsnog dana. Glavni slavljenici bili su godište rođeno 1967., a idućih godina želimo to pretvoriti u tradiciju. Zabavljali su nas tamburaši na čelu s Igorom Hingerom. Bilo je deset slavljenika od 39 krštenih 1967. godine. Šteta što nas nije bilo više, ali za početak je zadovoljavajuće. Pod šatorom se okupilo oko 200 veseljaka koji su uživali do kasnih sati uz zvuke tamburice, pjesmu tog predivnog dječjeg orkestra i ugodne razgovore. Sljedeće godine je pozvano je 1968. godište da se svi skupa u Borovici okupe i zajedno proslave svoj pedeseti rođendan.


Za zabavu i ugodne trenutke pobrinuo se Vertigo band iz Kiseljaka na čelu s Leonom, koji su nas neumorno i na vrućini od 35°C zabavljali na Požeblju dva dana i u domu dvije nezaboravne i vrlo uspješne večeri.
Mislim da ne moram ponavljati da je iz godine u godinu sve veći broj mladih posjetitelja u Borovici za naš najveći blagdan Preobraženja Gospodinova na Požeblju. Kroz sve dane proslave patrona u Borovici vrvilo je mladošću, pjesmom i smijehom naše djece, naših mladih koji sa svojim roditeljima dođoše iz svih krajeva svijeta – iz Kanade, Amerike, Australije i svih dijelova Europe.
Ove godine obilježili smo i desetogodišnjicu novo organizirane ZZB, s velikim uspjehom, jednim od najjačih susreta u Beču, predivnim druženjima u Borovici, a završit ćemo u Hrvatskoj u listopadu gdje vas sve srdačno pozivamo da nam se pridružite i da se sa svojim Borovičanima družite i veselite. Nemojte zaboraviti da nam na ovim i ovakvim druženjima mnogi zavide ,a često čujemo „to samo mogu Borovičani“ pa neka tako i ostane.Hvala svim učesnicima na sportskom i korektnom druženju, kao i lijepom ponašanju tijekom cijelokupne proslave našeg Patrona i nadam se da ćemo to nastaviti na jesen u Hrvatskoj, a u proljeće u Beču. Hvala i našim sponzorima ovih sportskih, a i ostalih zbivanja: Silviji i Stanku Nikolić, Ljubici i Ambrozu Martinović te Angeli i Zdravku Petrović.
Nakon svih tih zbivanja Borovičani i prijatelji Borovice uputili su se svojim radnim mjestima i današnjim domovima, vjerujem s lijepim utiscima i mnoštvom materijala za razmišljanje i razgovore uz kavicu s tamošnjim susjedima, rođacima i prijateljima. U tih nas je desetak dana Borovica podsjetila na one predratne godine kada je svaki kutak bio ispunjen žuborom susjedskih razgovora uz čašicu ili domaću kavicu. Nakon svega toga ostadoše naši najvrijedni i najveći Borovičani, naši domaći Borovičani, njih pedesetak na čelu s vlč. Ivanom da bdiju nad našom ljepoticom i da održavaju našu rodnu grudu koju nikada ne trebamo zaboraviti i zapostaviti, gdje god bili…
ZZB se zahvaljuje svim posjetiteljima i svima onim što su na bilo koji način pridonijeli da se ovo naše druženje u Borovici, na ovakav način i ovako, održati moglo.
Do skorog viđenja 14 listopada na susretu Borovičana u Hrvatskoj.


Srdačan Pozdrav
Vaš ZZB
Zorislav Nikolić