Novosti

DOBROČINITELJI NA DJELU

Našoj Borovici Bog je poslao četiri prijateljice i dobročiniteljice.  One su organizirale prikupljanje pomoći za Borovicu u župama Nagel i Pullenreuth i tako po devetnaesti puta pokazale da misle na Borovicu i Borovičane.


Došašće ili advent je razdoblje u crkvenoj liturgijskoj godini, vrijeme pripreme za blagdan Božića. U došašću pripremamo svoje srce za Božiji dolazak i preispitujemo naš stav prema Bogu i bližnjemu. U ljudskoj prirodi postoji mala, ili pak velika količina sebičnosti koja nam ne dopušta uvidjeti potrebe drugih. Zato u vrijeme adventa trebamo otvoriti srce i misliti o našim bližnjim. Bili to naši roditelji, braća i sestre, rođaci ali i stariji i nemoći koji se možda baš sada osjećaju zaboravljenima.


 
Ali Bog uvijek šalje prave ljude na prava mjesta, da nam pokaže i nauče nas da budemo spremni žrtvovati se za potrebne. Našoj Borovici Bog je poslao  prijatelje iz župa Nagel i Pullenreuth Iz Bavarske koji  su  devetnaesti put po redu pokazali da misle na Borovicu i Borovičane. Zajedno sa svojim župljanima  ali i mnogim drugim ljudima velikog srca iz Bavarske su razveselili naše Borovičane koje čeka duga borovička zima svojim nesebičnim darovima. Tako su pokazali da nas darivanje ne osiromašuje nego da nas ispunja posebnom toplinom i srećom koju nikakav novac ne može zamijeniti. Primajući ove darove naši Borovičani su bili sretni, ali ponegdje se mogla vidjeti suza kako pada niz izborano lice. Te suze bile su znak zahvalnosti našim prijateljima jer to što oni čine za njih je hrabrost  koju bi malo tko pokazao. Ova gesta ljudima u ovo zimsko i hladno doba godine podaruje plamenu iskru ljubavi, poštovanja i pokazuje im da će netko, gdje god bio, uvijek misliti na njih.


 
U ime svih Borovičana želimo se zahvaliti našim prijateljima, a svima nama neka ovo bude pouka da ne zaboravimo tko smo i što smo jer će se jednom i nama pružiti ovakva prilika i nadamo se da ćemo svi izabrati put mira, ljubavi i sreće koji se posebno osjeća u ovo blaženo vrijeme.

Uz ove riječi zahvale našim prijateljima iz Bavarske šaljemo vam i par fotografija iz Borovice i spiskove onih koji trenutno žive u našoj župi i koji su pomoć primili.
Zahvalni bogu  na ovom daru i dobrim ljudimima po kojima se proslavio sve vas toplo pozdravljamo i želimo da i ovaj advent  koji je pred nama provedemo u miru i slozi , kako bismo radosna srca i ispunjene duše dočekali Božić.
Zahvalni  Borovičani.