Novosti

IZVJEŠTAJ SA 11. SUSRETA BOROVIČANA U BEČU

Želimo vas ukratko izvjestiti o 11. susretu Borovičana i prijatelja Borovice,21.04.2018 u Beču.


Dragi naši Borovičani ,donatori i prijatelji Borovice!
Želimo vas ukratko izvjestiti o 11. susretu Borovičana i prijatelja Borovice,21.04.2018 u Beču.Aktivnosti susreta su počele sa nogometnim turnirom poslije podne uz učešće četiri momčadi.Zasluženu pobjedu su odnijeli naši prijatelji iz Stojčića-Jelaški ,od srca im čestitamo i zahvaljujemo se svim učesnicima turnira, koji je prosao u prijateljskom i sportskom ozračju.

Misno slavlje u crkvi sv.Martina je predvodio fra.Bernardin iz naše Hrvatske katoličke misije,na čemu smo posebno zahvalni njemu i voditelju naše misije fra.Josipu Korenu,tako da smo i ove godine mogli započeti naš susret sa sv.Misom.Ovo je prvi puta nakon 11 godina da naš župnik nije bio i nije smatrao da treba biti nazočan na susretu svojih 150-160 župljana . Upravni odbor ZZB-a pismeno je uputio poziv župniku na susret i žao nam je da se on nije odazvao.Zbog toga, još više je pohvalan dolazak našeg Nikole Šimića koji je uz voditelja likovne kolonije Borovica, g.Stjepana Šimića,došao na sam dan susreta i bio jedini predstavnik Borovice u Beču.Hvala im na tako velikom trudu i žrtvovanju za naš susret i Zajednicu.

Borovička večer u župnoj dvorani protekla je kao i uvijek mirno i dostojanstveno.Naše voditeljice Andrea i Ivana Nikolić,kojima se ovom prigodom srdačno zahvaljujemo,najavile su program večeri koji je započeo sa Hrvatskom himnom.Gostima se obratio domaćin i jedan od organizatora,gosp.Zorislav Nikolić sa informacijama za ovu večer i oko same organizacije susreta.Poslije glazbnog bloka okupljenima se obratio predsjednik ZZB-a Stanko Nikolić i iznio pregled rada i aktivnosti ZZB-a ,kao i informacije o svim investicijama,donacijama i pomoći za našu Borovicu,župu i članove Zajednice, od proteklog velikog 10. susreta u Beču, sa naglaskom planova za buduće razdoblje.Uslijedio je govor gosp.Mladena Miletovića koji zajedno sa Zajednicom pokušava oživjeti inicijativu proglašenja svete Jadvige,zaštitnicom Hrvata i katolika BiH i da se svake godine 5.kolovoza slavi i obilježava taj dan u Borovici.Prof.Lovrić koji je dašao takodjer iz Zagreba održao je predavanje poslije nedjeljnje svete Mise o sv.Jadvigi u našoj misiji u Beču.Zahvaljujemo im na prijateljskom zalaganju i promidžbi naše Borovice.

Nakon glazbe između govora,svima nam se obratio gosp.Nikola Šimić sa novostima,događanjima i planovima u Borovici,kao i Andrea Nikolić,koja je prezentirala iduća kulturna događanja u Borovici (likovna kolonija) i Varešu (glazbeni festival).
Na kraju je naš službeni program završen velikom tombolom koju su između ostalog donirali naši vjerni donatori,kojih je i ovaj puta uz nekoliko novih,bilo čak osamnaest (18).Veliku zahvalnost i pohvalu zaslužuju naši dobročinitelji,bez kojih ovaj susret i sve financijske aktivnosti ZZB.a nebi bile moguće,a to su na ovom susretu:
 (Lucija Mijatović-Parfumerie; Franjo Mijatović-Malermeister; Nedeljko Đurđević-KFZ Edy; Violeta Kadić-Cafe Stern; Vedran Ljubez-Fa.Piptech; Franjo Tadić-Fa.Frigma; Cafe Venus i Vedran Nikolić; Bonislav Nikolić-Fa.Nipro; Marko Ljevak-VW Schwandl; Dragana i Zoran Tolo-Autohaus;Josip Ilić-Versicherungsagentur;Zdravko Hinger-Hingers Brunnenschop; Dubravko Nikolić-Radatz; Johanna Pichelhöfer-Merkur; Nikola Šimić-Šimić prom;  Boris Kojić-Jamnica; Ambrozije Martinović-Ambroz d.o.o.; Stanko i Gabrijel Nikolić-Fa.Nikolić,Dachservice)

Nakon službenog dijela programa uslijedila je zabava i slavlje uz naš glazbeni sastav sa Denisom i Lidijom,kao i obično do ranih jutarnjih sati.
Želimo se ovom prigodom ispričati svima koji nisu mogli doći na naš susret zbog ograničenog broja mjesta,a željeli su biti sa nama.Također se ispričavamo i molimo za oprost svima koji su morali i  stajali uz šank,koji su bili malo stješnjeni i oni koji nisu mogli izlaziti pred dvoranu radi intervencije policije i njihove prijetnje da ce prekinuti susret i zabavu ukoliko budemo i dalje bučni pred dvoranom.Zato smo nažalost morali moliti ljude,pretežno pušače,da ulaze u dvoranu jer smo imali prijave kod policije od stanara okolnih zgrada i bili u opasnosti od prekida našeg slavlja. Kao organizatori obećavamo da se to više neće ponoviti,bili smo pozitivno iznenađeni odazivu naših Borovičana i još više prijatelja Borovice. Iduće godine želimo organizirat susret u većoj dvorani i na drugom mjestu tako da više nećemo imati ovakve probleme.

Na kraju želimo se zahvaliti svima koji su se na bilo koji način uključili i bili u organizaciji 11. susreta, a bilo nas je hvala Bogu jako puno. Od nas sedmorice koji su animirali ljude na dolazak i vršili rezervaciju i prodaju ulaznica (Zorislav Nikolić, Vedran Nikolić, Josip Ilić, Franjo Mijatović, Ivica Nikolić, Anto Nikolić i Stanko Nikolić) i Gabrijela Nikolića koji je radio na ulazu dvorane i uz pomoć Michaela Nikolić i Ivana Džoje prikupljao članarinu i dijelio časopise i knjige,preko Zorislava, Zorice i njihove uže obitelji, koji su posluživali goste i uredili dvoranu zajedno sa našim Austrijskim prijateljima, pa sve do naših domaćica koje su pripremile kolače, Ivici Katičiću koji je donirao rakiju za suret, i najviše vama koji ste došli,uplatili vašu članarinu i bili nazočni ovom 11. susretu Borovičana u Beču, čime izravno podrzavate rad i sve projekte ZZB-a. Veliku zahvalnost upućujemo svima koji su došli iz BiH, Hrvatske, sa naša tri mlada prijatelja iz Zagreba, Njemačke i svih drugih država. Imali smo također i jednog gosta porijeklom iz dalekog Irana.

Pozivamo vas već sada sve na naš idući, najvažniji i najdraži susret u našoj Borovici, početkom kolovoza i isto tako na 10. susret u Zagrebu, početkom listopada ove godine, koji želimo ovoga puta proslaviti i organizirati na što je moguće većoj razini, nadamo se vašem odazivu kao i prošle godine u Beču.

Ovim putem pozivamo još jedanput našeg župnika na suradnju za dobrobit Borovice, jer Borovica mora biti iznad svih nas i svih naših sitnih interesa i nesporazuma.

Srdačan pozdrav do našeg idućeg susreta u Borovici

GALERIJU FOTOGRAFIJA  SA 11. SUSRETA BOROVIČANA U BEČU POGLEDAJTE OVDJE

Vaš ZZB
Stanko Nikolić
Predsjednik ZZB-a