Novosti

Patron "Preobraženja Gospodnjega" u Borovici 2018

Dragi Borovičani i prijatelji Borovice,
posebno nam je zadovoljstvo pozvati vas sve na najvažniji i najveći susret Borovičana i prijatelja Borovice za naš patron "Preobraženja Gospodnjega" u Borovicu. Dođite i istinski se odmorite u svom zavičaju uz netaknutu prirodu i program koji vam priprema udruga "Naš dom" iz Borovice kao glavni i odgovorni organizator uz pomoć naše ZZB-a.
U nastavku vam donosimo kratki pregled našeg programa i najvažnijih događanja:


3.08.2018 - Turnir u odbojci sa planiranim početkom oko 14 sati

4.08.2018 - Turnir u nogometu "Stjepan Džoja" sa planiranim početkom oko 13 sati, koji će ove godine biti posebno posvećen nesretno nastradaloj braći Matić u prometnoj nesreći

5.08.2018 - sv.Misa u 11 sati i predavanje povodom proslave svete Jadvige uz nazočnost udruge Poljaka iz Zagreba, Hrvatske radio televizije, Poljskog veleposlanstva i drugih uzvanika.Ovo želimo u budućnosti organizirati, tradicionalno svake godine pred naš patron, (više informacija možete pročitati u nastavku)

Zabava uz glazbu uživo u domu od 20 sati

6.08.2018 - Patron naše župe sa sv. Misom i popratnim programom

Zabava uz glazbu uživo u domu od 20 sati

Ove godine će nas glazbeno zabavljati pjevač Slaven Krizic i njegov band sa Sinišom i Dadom.

To su samo najvažnija događanja, očekuje vas još puno više stvari i iznenađenja (između ostalog glazbeni sastav koji će vas zabavljati u Borovici), koje smo pripremili.
Također možete svi nabaviti naše nove prikladne majice sa natpisom "Borovica živi" po cijeni od 5€, 10KM ili 40 kuna. Ukoliko produžite vašu članarinu za 2018 godinu ili se učlanite u ZZB, majica je naš poklon za vas. Molimo vas da uplatom vaše članarine podržite naše programe i aktivnosti.

Zavičajna zajednica Borovičana jesu ljudi koji u proteklih 11 godina neprestano izgrađuju ono što je mržnja htjela uništiti, a to čine iz čiste ljubavi. Njihova ljubav nikada nije imala za cilj samo objekt, nego subjekt iz kojega su potekli. Svojim aktivnostima žele svojoj Borovici na neznatan način vratiti ono što im je ona dala, a to je život. Mnogobrojni susreti, humanitarne aktivnosti, donacije, hodočašća i puno toga drugoga samo su dokaz da ljubav na kraju ipak pobjeđuje i da će uvijek pobijediti,(prikladni citat bivšeg župnika don Perice Majića).

Ovom istinskom i dokazanom prijatelju Borovice želimo  uspješan oporavak poslije njegove teške bolesti i molimo svi za njega.

Nadamo se da se vidimo u Borovici. Želimo vam već sada sretan put i ugodan boravak u našoj i vašoj Borovici, a idući naš susret je vrlo blizu. To je 13.10.2018 u Zagrebu, kada slavimo 10.susret u Zagrebu koji želimo organizirati na velikoj razini i na koji vas već sada pozivamo,rezervacije možete obaviti već na ovom susretu u Borovici.

U sklopu ove manifestacije održat će se predavanje nakon svete Mise 05.08.2018. u 12:00 na temu Jadviga Jagelonska-bosanski korijeni patrone Europe - predavač Andrija Lovrić, prof. povijesti i filozofije

U nastavku Vam stavljamo za preuzimanje nekoliko sadržaja vezanih na temu:


Vaš ZZB
Stanko Nikolić