Novosti

Preminuo svećenik Perica Majić - ZZB Organizira prijevoz na pogreb

Nakon kraće teške bolesti, u Svećeničkoj domu Vrhbosanske nadbiskupije, u 40. godini života i 15. godini svećeništva preminuo je 22. kolovoza svećenik Perica Majić.
ZZB organizira prijevoz na pogreb i posljedni ispračaj našeg prijašnjeg župnika don Perice Majića u petak 24.08 oko 11 - 12 sati iz Zagreba do Pruda i nazad. Molimo sve zainteresirane da se što prije prijave kod Borisa Kojića Tel.099 6349195 kako bi mogli na vrijeme organizirati prijevozno sredstvo, prema broju prijavljenih putnika.
Polazak je ispred dvorane Lisinski.


Vlč. Perica je rođen 16. rujna 1978. u Prudu, od roditelja Marka i +Tere rođ. Čaktaš. Srednjoškolsko obrazovanje stekao je u zadarskom sjemeništu Zmajević, a studij teologije završio je u Sarajevu na Vrhbosanskoj katoličkoj teologiji (danas Katoličkom bogoslovnom fakultetu). Za svećenika je zaređen na Petrovo 2004. te imenovan župnim vikarom u sarajevskoj katedralnoj župi i upraviteljem župe Pale. Godinu dana poslije imenovan je vicekancelarom i ujedno je upravljao župom Goražde.
Potom je od 2006. do 2012. bio župnikom u Borovici, a zatim je do pred smrt obavljao službu župnika u Dragunji nadomak Tuzle.
Prije približno pola godine dijagnosticiran mu je tumor na sinusima koji je vremenom metastazirao i rezultirao smrću.
Između ostaloga, vlč. Perica bio je suradnik Katoličkog tjednika u kojemu je periodično pisao homilije. Ostat će upamćen kao čovjek vedroga duha koji je volio svoje zvanje te imao i „umjetničke žice“ – što se na osobit način ogledalo u pisanoj riječi i scenskom nastupu.
Ispraćaj pokojnog svećenika iz Sarajeva bit će u petak 24. kolovoza u 9:00 h u sjemenišnoj crkvi Sv. Ćirila i Metoda, a Misa zadušnica bit će u 16:00 h u župnoj crkvi Sv. Roka u Prudu te pokop nakon mise na mjesnom groblju u Prudu.
Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!