Novosti

12. Susret u Beču i izbori 2019

I ove godine je održan naš tadicionalni 12. po redu susret Borovičana i prijatelja Borovice, 11.05.2019 u Beču. Ovoga puta smo organizirali susret u većoj dvorani i puno boljim uvjetima, želeći pri tome omogućiti veću udobnost onima koji su bili nezadovoljni uvjetima na dosadašnjim  susretima u 23.,Ketzergasse 48 i tako izbjeći posjete Austrijske policije, koja je tamo bila redovni gost (po 2-3 puta u toku noći) na našim susretima.


Nažalost, ovoga puta je zbog kasnog termina i drugih razloga došlo puno manje posjetitelja nego smo mi, kao organizatori predvidjeli. Poglavito su podbacili naši članovi i Borovičani iz Beča, tako da na zadnjim susretima bilježimo sve veći broj naših prijatelja izvan Borovice koji nas više cijene i posjećuju nego naši članovi i Borovičani, što je jako žalosna činjenica. Pitamo se što je potrebno učiniti, nama organizatorima da angažiramo naše Borovičane za svoje rodno mjesto i ljude koji tamo žive, očito oni smatraju da je njima ovdje u Beču „dobro“ i zato ne žele to dijeliti čak ni sa svojim bližnjima niti sa svojim rodnim mjestom i našim ljudima u Borovici,nego to sebično zadržati za sebe,neznajući da je dijeljenje i pomoć drugima, pogotovo svojim najbližnjima najveci mogući blagoslov i dar Božji.

Nažalost ovoga puta baš nitko nije došao iz Zagreba niti Borovice (uključujući i našeg župnika) što je presedan u ovih 12 susreta u Beču. Tim više želimo se zahvalitit i pohvaliti sve one koji iz godine u godinu (uglavnom iste osobe) dolaze i time podržavaju naš rad i aktivnosti, držeći se one izreke „koga nema, bez njega se i može i mora“. Napose zahvaljujemo vjernim donatorima (17 sponzora i donatora) koji su i ovaj puta omogućili da naš susret ipak bude uspješan u svakom pogledu.

Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji susreta. Svi koji su kao i svake godine svojim radom i zalaganjem pokazali kako se radi i voli svoje rodno mjesto i zavičaj. Ne želimo navoditi imen da nebi nekoga nepravedno zaboravili, ali svi oni, koji su prodavali karte, organizirali nabavku pića, donijeli sve slastice i kolače, sponzorilali nagrade za tombolu zaslužni su za uspjeh organizacije susreta, od srca im svima hvala u ime ZZB-a.
Zavičajna zajednica je uspjela također dobiti svoj prostor u gradu Zagrebu-Dubravi, uz veliku pomoć Zagrebačkog gradonačelnika gosp. Milana Bandića, tako da smo uspjeli odraditi i taj veliki projekat i želju nas iz Upravnog odbora, hvala svima koji su radili na tom projektu a napose gradonačelniku gosp.Bandiću,Anđelku Nikolić (Malinić) i našem dopresjedniku Borisu Kojiću koji je odradio svu potrebnu proceduru i dokumentaciju,poslije odluke o dobivanju prostora.

Ova godina je izborna godina za novo rukovodstvo i predsjednika ili predsjednicu Zajednice, tako da pozivamo sve naše članove i Borovičane da se odazovu na izbornu skupštinu i izbore u kolovozu 2019 u Borovici, čime želimo dati priliku mladima da vode ZZB. Ovom prigodom zahvaljujemo se svima iz Upravnog odbora koji su vodili Zajednicu u protekle 4 godine za koje sa sigurnošću možemo tvrditi da su bile najuspješnije (organnizacijski , financijski i u svakom drugom pogledu) u dosadašnjem radu i djelovanju ZZB-a od osnutka.
U ovom razdoblju smo povećali broj članova i donatora, organizirali 2 velika, nezaboravna, jubilarna susreta u Beču i Zagrebu, izdali časopis u povodu 10. godina ZZB-a, uveli knjigovodstvo, članstvo i imenik Zajednice, znatno ojačali financijsku moć za iduće projekte, uključili mlade u rad Upravnog odbora, uveli godišnju proslavu svete Jadvige u Borovici,organizirali putovanja u Slovačku i Francusku, i pomogli našim članovima u nesrećama i životnim preblemima,financirali prijevoz mještana na svete mise na relaciji Gornja-Donja Borovica i košenje trave na grobljima i oko ceste, dobili prostor Zajednice u Dubravi, dogovorili načelno izradu monografije Borovice,lobirali za projekat daljnjeg asfaltiranja ceste prema Pogari i mnoge druge projekte i aktivnosti
Sve to nebi bilo moguće bez naših članova, posjetitelja susreta i donatora kojima se iskreno i od srca zahvaljujemo. Pozivamo vas već sada na  tradicionalno slavlje u povodu sv. Jadvige koje će se održati na želju našeg župnika 28.07.2019 sa svetom misom u 11 sati na Požeblju, kao i na naš tradicionalni susret u Borovici za Patron župe oko 6.08.2019 godine.
Posebno pozivamo sve članove i sve Borovičane na izbore za Predjednika i Upravni odbor koji će se održati  na jedan dan trodnevnice prije Patrona u Borovici.Molimo sve koji žele raditi i pomagati u budućem radu Zajednice da nam se jave ili kod naših članova Upravnog odbora,kako bi ih mogli predložiti za izbore 2019 ZZB-a u Upravni odbor
Detaljnije informacije biti će na vrijeme objavljene u Borovici i na našoj stranici.
Srdačan pozdrav svima i vidimo se u našoj Borovici.

Vaš ZZB
Stanko Nikolić
Predsjednik ZZB-a