Novosti

plavix

plavix open

zantac

zantac read

effects of alcohol and antidepressants

antidepressants and alcohol withdrawal
Župni blagdan Preobraženja i zlatna misa o.Stjepana Korena

Sestra Klara je došla na ideju da bi p. Koren, ovogodišnji zlatomisnik, mogao imati svoju zlatnu misu i u Borovici. Što ona naumi gospar Tomo Matošević sa župnikom planira i ostvari.


3.kolovoza se je to dogodilo. Božjeg naroda je bila puna crkva, sve borovičani koji su došli u Borovicu pred sam župni blagdan Preobraženje. Na samoj sv. Misi, koju je predvodio p. Koren, a sumisili su župnik i p. Marijan,pozdravili su ga djeca s Nikolom u ime borovičana.
Na kraju sv. mise Manduša mu je uručila dar sliku Borovice u ime svih borovičana i p.Marijan u ime svih redovnika i redovnica iz Borovice jednu ikonu, replika iz Dubrovnika. P. Stipe je bio presretan i iznenađen ovakvim slavljem.

Trodnevnica koju su predvodili p. Stjepan Koren, župnik vlč. Perica Majić i p. Marijan Bešlić bila je priprava za sam blagdan Preobraženja. U ponedjeljak u večernjim satima četiri ekipe su odigrale mini turnir u odbojci, uz sudjelovanje i našega župnika. Navečer u 20 sati održan je sastanak ZZB.
U utorak 05.08. je odigran turnir u nogometu. Sudjelovalo je sedam momčadi a prvo mjesto su osvojili mladi dečki iz Haljinića. Isti dan, navečer u 18,00 sati u Borovici je bio i sprovod pokojnog Pave Nikolić s Brijega. Sprovod je vodio brat mu Mijo i koncelebrirali su braća p. Zorislav i p. Pero te p. Koren, p. Marijan, župnik i jedan Fratar iz susjedne župe velečasnog Mije. Na sprovodu je bio gradonačelnik i jedan doktor i još nekoliko predstavnika župe velečasnog Mije. I naroda bijaše dosta - svi borovičani koji su već pristigli na župski blagdan. Na sprovodu bijaše i dosta časnih iz Borovice.

Na sam blagdan prije mise ispovijedanje, a potom sv. Misa. Pjevali su mladi iz Sarajeva i borovičani. Sv. Misu je predvodio biskup Pero Sudar s 28 koncelebranata - svi okolni župnici i fratri. Bio je i jedan svećenik talijan sa svojim mladima, prijateljima biskupa Pere i Borovice. Nazočne su bile i dobročiniteljice iz Njemačke. Crkva je ispunjena i još toliko naroda ispred crkve. Neki su govorili da je bilo svijeta preko tisuću.Poslije sv.Mise narodno veselje - pjevaju i sviraju iz Vareša - Požeblje u pjesmi i kolu do u kasno poslije podne.Velečasni Mijo reče kod ručka da je po njemu ovaj blagdan do sada najsvečaniji i najbrojniji.