Novosti

Pomoć za Borovičane iz potresom nastradale Banije

Dragi naši Borovičani i prijatelji Borovice , nadam se da ste dobro i da ste proslavili Božićne i novogodišnje blagdane u duhu naše katoličke tradicije u krugu svojih najbližih uvažavajući epidemiološke mjere koje su na snazi.
Nažalost, svjedoci smo da, hrvati Petrinje i njene okolice u vrijeme između Božićnih i novogodišnjih blagdana pogođeni su katastrofalnim razornim potresom koji je odnio ljudske živote i prouzrokovao veliku materijalnu štetu. Kao što znate na tome području živi 17 Obitelji koji su nakon progonstva iz Borovice za vrijeme zadnjeg  rata, našli utočište i svoj novi dom sagradili u Petrinjskoj oblasti koja je pogođena ovim potresima.


Zavičajna Zajednica Borovičana je uvijek do sada,u okviru svojih mogućnosti, pomagala Borovičanima u nevolji bez obzira jesu li oni članovi ZZB ili ne. Zato želimo i ovaj puta u okviru naših mogućnosti pružiti podršku našim Borovičanima u tome potresom razorenom  dijelu Hrvatske.
U Subotu su  se pojedini članovi odbora ZZB pridružili grupi pomoćnika iz Borovice koji pružaju nužne pomoći na opravci Krovova, dostavi materijala itd. ,a kao što znamo masovno su oštećeni,krovovi,dimnjaci uz mnogobrojne pukotine u zidovima itd. Tako da su pojedini morali zadnje noći prespavati u autima , ložiti nemogu još uvijek zbog oštećenih dimnjaka , treba ih popraviti ili ponovno sazidati, zato se griju na strujne aparate ako ih imaju.
Mi Borovičani smo poznati da zajedno sa svojim prijateljima imamo veliko srce i da smo uvijek bili jedni za druge tu kada je to bilo potrebno. Borovicu smo podigli iz pepela, zato vas molimo da i ovaj puta otvorimo svoja srca i pomognemo našim dragim Borovičanima kojim je trenutno naša pomoć potrebna.
Svi koji želite da nas podržite sa vašim prilozima u kojoj visini nije bitno ,svako prema svojim mogućnostima ,mi smo za svaki prilog zahvalni, kao što ona stara poslovica kaže.“Zrno po zrno pogača,kamen po kamen palača“ a kad se svi Borovičani i prijatelji Borovice udruže onda je taj komad veliki.
Novac će biti osobno dodijeljen obiteljima u Petrinji,Glini i Petrovcu preko Članova odbora ZZb.
Uplate dobrovoljnih priloga možete izvršiti na dole navedene žiro račune, kao i kod članova Odbora ZZB.

Naši računi za uplatu su:
                       
Zavičajna zajednica Borovičana - Beč
Naziv banke: Sparkasse Hainburg-Bruck-Neusiedl AG.
Broj racuna/IBAN:  AT36 2021 6249 8599 8810
SWIFT/BIC:  SPHBAT21XXX

Zavičajna zajednica Borovičana- Zagreb
Naziv banke: Zagrebačka banka d.d.
IBAN: HR6223600001101994526
SWIFT/ BIC: ZABAHR2X

                        
Hvala vam unaprijed na vašim uplatama i velikodušnosti.
Visina  uplaćenih priloga bit će objavljivana u okviru novosti na našim stranicama u rubrici Zavičajna zajednica Borovičana.
Svim našim dragim donatorima i dobročiniteljima koji su se dosada uključili, na bilo koji način, u pomoć nastradalom području zahvaljujemo se od sveg srca.

Želimo vam sretnu ,Blagoslovljenu i milostivu 2021 godinu.
Ostanite zdravi.

Vaš ZZB
Zorislav Nikolić
Predsjednik ZZB-a