Novosti

Izložbom zatvorena 7. likovna kolonija Art colony Borovica 2021.

Likovna kolonija Borovica 2021., koja unatoč pandemiji korona virusa nastavlja tradiciju već sedam godina, zatvršava danas, 14. rujna 2021. godine postavkom izložbe u parku kod Osnovne škole Vareš u Varešu.


Voditelj likovne kolonije Stjepan Šimić Pepi kazao je kako je ovogodišnja likovna kolonija, okupila 15 akademskih umjetnika iz BiH, Hrvatske, Srbije i Mađarske. Art colony Borovica 2021 je bila podijeljena na dva dijela – likovnu i grafičku radionicu. Sve je počelo 03. rujna, a završava danas postavkom djela nastalih na ovogodišnjoj koloniji, koju ste u mogućnosti razgledati do 18 sati.

Na grafičkoj radionici sudjelovalo je troje umjetnika – Matea Martinović, Ana Bleko i Višeslav Lučić koji su iza sebe ostavili fundus od 7 djela u tehnici suha igla i jedan linorez.

Na slikarskoj radionici sudjelovali su:  Robert Kormoš, Megi Kunštek, Mario Parić, Nelisa Baždar, Željko Koren, Dario Pehar, Alisa Teletović, Sanja Sivrić, Anja Marić, Mateja Galić, Snježana Vlatković, Dragana Grujičić i Stjepan Šimić Pepi. Oni su izradili  15 djela, a većinom je riječ o pejzažima, no ima i animalnih motiva.

“Izašli smo u park ispred škole, slike su nastale u plain airu, u prirodi, u sjenci drveća, na livadi, na brdu Požeblju kod borovičke crkve i njenoj okolini. Željeli smo izložiti slike u prirodnom ambijentu u kom su stvarane i na taj način ih predstaviti vareškoj javnosti", rekao nam je Stjepan Šimić Pepi.

Na pitanje o impresijama sudionika ovogodišnje kolonije u Borovici, voditelj Šimić ističe: “Nama je jako bitno da su svi sudionici zadovoljni i da ističu želju da bi se opet vratili i sudjelovali na nekoj od budućih kolonija”.


Preuzeto s: Hrvatski Radio Bobovac Vareš