Novosti

12. Susret Borovičana u Zagrebu 2021. godine

Dragi Borovičani i prijatelji Borovice, kao i svake godine do sada hodočastili smo u Mariju Bistricu na 15. hodočašće vjernika Vrhbosanske i Banjalučke nadbiskupije gdje je svetu misu predvodio vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić i banjalučki biskup Franjo Komarica.


Na drugi dan hodočašća slavili smo svetu misu na Jordanovcu koju je predvodio naš domaći sin vlč. Blaženko Nikolić, kojemu se od srca zahvaljujemo. Nakon misnog slavlja održali smo redovitu skupštinu Zavičajne zajednice Borovičana na kojoj su članovi informirani o dosadašnjim aktivnostima i događajima u Borovici, te planovima za naredne dvije godine. Jedan od glavnih ciljeva za sljedeću godinu je organizacija i proslava 100. godišnjice Župe „Preobraženja Gospodinova“ u Borovici, gdje ćemo u narednom periodu s našim župnikom vlč. Vladom započeti pripremu za taj veliki događaj. Ovim želimo pozvati sve koji su u mogućnosti i imaju volju da nam se pridruže i pomognu u organizaciji proslave.

Na skupštini Zavičajne zajednice je došlo do izmjene članova u sastavu upravnog odbora. U novom sastavu upravni odbor će nastaviti djelovati do sljedećih izbora koji su za dvije godine. Ovim putem se želimo svima zahvaliti na sudjelovanju i radu, te pozivamo sve koji su voljni da se uključe u rad zajednice za dobrobit Borovice i svih Borovičana.

Sve Vas srdačno pozdravljamo i nadamo se skorom susretu!

Vaša Zavičajna zajednica Borovičana