Novosti

lamictal and pregnancy birth defects

lamictal and pregnancy birth defects

zovir plaster

zovir piller zovirrabat.site
1. malonogometni turnir ZZ „Borovica“ u Zagrebu

Nakon 15 dugih godina progonstva i izbivanja izvan rodnih nam domova, ZZ „Borovica“ je donijela odluku o organizaciji prvog malonogometnog turnira ZZ „Borovica“ izvan rodnog sela, a sve uz prigodno obilježavanje „Susreta Borovičana u Zagrebu“ i hodočašća u Mariju Bistricu 11. – 12. listopada 2008. godine.


Uz malobrojnu skupinu entuzijasta u organizaciji malonogometni turnir je dobio obrise i smjernice za budućnost, kuda i kako treba ići idućih godina - za još masovniji i kvalitetniji sportski doživljaj.

Za turnir je bilo prijavljeno 6 ekipa, koje su bile podijeljene u dvije grupe po tri momčadi, gdje su najbolje dvije išle dalje u polufinale. U prvoj skupini su bili: NK Borovica, Borovica-Zagreb i ekipa Željka Nikolića - Pisara, a u drugoj: Donja Borovica, Tetragon, te ekipa vlč. Majića, koja je sasvim sigurno zaslužila barem nagradu za fair-play, ako ne i nešto više.

Najmanje sreće u žrijebu je imala Pisareva ekipa koja se uprkos odličnoj igri nije mogla oduprijeti iskusnijim ekipama NK Borovica i ekipi NK Borovica - Zagreb, osjetno pojačanoj igračima KMNL iz Zagreba. U drugoj skupini bez primljenog pogotka sa prvog mjesta u poluzavršnicu je ušla ekipa Tetragon, a drugo mjesto je osvojila ekipa Donje Borovice.

U poluzavršnici prvi susret, gdje se pobjednik znao nakon pet minuta odigrale su NK Borovica i Donja Borovica, a krajnji rezultat od 6:0 za NK Borovica sugerira stanje na terenu. Kudikamo interesantniji je bio drugi susret poluzavršnice između Tetragona i NK Borovica – Zagreb, gdje je nakon vodstva Tetragona od 2:1 i pritiska mlađih igrača iz Zagreba za izjednačenjem, golman potonjih, a inače vrli predsjednik ZZ Borovičana Tomo Matošević odlučio počastiti protivnika (na njegovu radost) i gledatelje primljenim golom sa protivničkog gola kroz ruke za konačni rezultat od 3:1.

U finalnom susretu se igrala dosta tvrda i muška utakmica sa malo prilika na obje strane, ponekim sudačkim previdom (inače je suđenje bilo izvrsno) te sa ukupno tri pogotka u mreži.
Posljednji zgoditak turnira, a ujedno i pobjedonosni za ekipu NK Borovica, postigao je u predzadnjoj minuti susreta njihov kapetan Željko Nikolić, te nakon nekoliko minuta podigao pokal namijenjen osvajaču prvog malonogometnog turnira ZZ „Borovica“ u Zagrebu.

Najbolji strijelac turnira je sa 7 pogodaka bio Mario Nikolić (ispred pisca ovih redova sa jednim golom manje, šmrc), a najboljeg igrača – pa nismo izabrali, da se netko ne bi uvrijedio, a takvih imamo . . .

Što reći na kraju? Druženje se nastavilo do duboko u noć. Ono što je lijepo i zamjetno, uz starije igrače ima već i dosta mlađih koji su stasali izvan Borovice i to je ono što budi nadu u svima nama, a mi se još nadamo da ovaj prvi turnir neće biti i posljednji, te da će odziv i organizacija iduće godine biti, pa barem dvostruko bolji!