Novosti

norvasc

norvasc loekkenglas.dk

loette precio sin receta

loette precio
Dragi Borovičani i prijatelji Borovice!

I ove godine smo odlučili provesti Božićne blagdane u našoj Borovici. Dolazak u Borovicu bio je popraćen najavama o velikom snijegu i nedaćama koji ga prate za sve nas vozače, ali na veliko iznenađenje došli smo u Borovicu bez lanaca na kotačima preko Kopjara i uz visoku temperaturu zraka za Borovicu u ovo vrijeme.


Borovica mi je izgledala čudno bez snijega sa puno slomljenih grana na stablima od listopadskog nevremena i više kao da je proljeće a ne zima. Tek poneki snježni otok na brdu označavao je zimsko vrijeme.
Slijedile su uobičajene pripreme za Božić i onda za nas vrhunac i veliko slavlje na polnoćki u prekrasno uređenoj i osvijetljenoj crkvi. Zaista smo ostali zadivljeni izgledom i bojama na stropovima, zidovima i prostorom oko oltara. Borovičani će dobiti opet kada bude sve završeno dostojno mjesto za molitvu i moći će biti ponosni na svoju crkvu.Trebamo biti zahvalni svima onima koji su doprinijeli ovim završnim radovima u našoj crkvi svojim velikodušnim donacijama, uz veliko zalaganje našeg župnika velc. Perice Majica koji je prešao puno država lobirajući i skupljajući sredstva za završetak unutrašnjeg uređenja naše crkve (od Hrvatske, Austrije, Italije do Njemačke). Zaista je šteta da nije više Borovičana iz inozemstva bilo nazočno ovom velikom događaju za Borovicu.Slijedili su blagdani Božića i toplo vrijeme tako da je sv. Misa u D. Borovici za „sv. Stjepana“ služena vani uz sunce i + 15 ° C, čega se ne sjećaju ni najstariji stanovnici Borovice.
Doček Nove Godine bio je organiziran i u našoj kapeli uz molitvu od 23– 24 sata za sve Borovičane u Borovici i svijetu. Na sam dan Nove Godine održan je poslije svete mise i neformalni sastanak užeg vodstva ZZB-a sa našim predsjednikom i župnikom na kojemu se razgovaralo o zadaćama i planovima u 2010 godini.  Čulo se puno dobrih ideja i zelja za Borovicu te da se pojačaju napori za nastavak asfaltiranja puta do Luka u ovoj izbornoj godini u BiH.
Kada smo pomislili da će proći naši blagdani bez snijega , iznenada 3 dana prije odlaska, konačno onaj pravi zimski ugođaj i vrijeme koje priliči za Borovicu, sa 20 cm snijega i prekrasno ukrašenoj prirodi. Slijedila su 2 dana zimskih radosti i sve ono što je prošlog Božića bilo svaki dan uobičajeno i nama dostupno.Nadam se da ćemo iduće godine biti u puno većem broju u našoj Borovici za Božić i da ćemo slaviti sv. Misu u potpuno uređenoj crkvi na Pozeblju, to je sigurno najveća želja svih nas Borovičana i prijatelja Borovice.
Potrebno je uložiti još puno napora i otvoriti dosta novih vrata da bi se postigao željeni cilj i ovim putem vas pozivam sve da pomognete zalaganje i rad ZZB-a i našeg župnika kako bi se taj veliki cilj u potpunosti ostvario.
Svim Borovičanima širom svijeta a posebno onima u Borovici kao i prijateljima Borovice želim sretnu i blagoslovljenu Novu 2010 godinu.

STANKO NIKOLIĆ
dopredsjednik ZZB- a