Novosti

abilify

abilify loekkenglas.dk

levitra

levitra read here

lamictal pregnancy cleft lip

lamictal pregnancy registry results go
PROSLAVLJEN ZLATNI JUBILEJ 5O GODINA ZAJEDNIČKOG ŽIVOTA

„Ljubit ću te i poštovati sve dane života svoga“
Prije 50 godina u crkvi Preobraženja Gospodinova u Borovici ovo su obećanje jedno drugome dali Stjepan (Oprlja) i Mara (rođena Džoja) Pavlović.


Ne samo da su obećali nego su  uz Božju pomoć tom obećanju ostali vjerni  18250 dana.
Mnogi mladi supružnici pred ovom brojkom ostanu zapanjeni i pitaju se kako?
Moji bi roditelji odgovorili kratko i jasno. Ne bismo mogli ostvariti svoj brak da nam Bog nije bio na prvom mjestu. Svakodnevna hrana našega zajedničkoga života bila je molitva a vrhunac tjedna nedjeljna Misa. To su bili glavni izvori gdje su se i jedan i drugi napajali i osvježavali. Plod njihove molitve je i redovničko zvanje koje se začelo i rodilo u duhovnom obiteljskom ozračju.
Bog je njihov zajednički život blagoslovio i darovao im prekrasni buket od pet različitih cvjetova. Svakom cvijetu, Gordani, Ivi, Božani, Snježani, (s.Klara) i Mijani, davali su vode koliko je kome bilo potrebno. Svoju djecu nisu zalijevali novcima, poklonima nego  su ih zalijevali ljubavlju, nježnošću, strpljivošću…da su im djeca i  danas najveći blagoslov i ponos.
Zahvalnost Bogu za 50 godina braka proslavili su na Požeblju  05. 01.2010 u novoj crkvi.
Euharistijsko slavlje uz prisutnost svojih petero djece, zetova, unučadi i  borovičana koji tamo žive, njih oko 60, predvodio je naš župnik don Perica Majić.
Bilo je dirljivo i svečano vidjeti ulaznu procesiju slavljenika u pratnji sina Biboje, kćeri Gordane, Božane, Mijane, unuka, unučadi, zetova. Ljepotu ove svečanosti pridonijelo i to da se i „mlada“ Mara, kćeri i unuke obukle u našu borovičku nošnju.
Ovo slavlje sviranjem i pjevanjem uveličao je obiteljski  zbor uz pratnju gitare (Loris), tamburice (unuk Augustin-Elvin), flaute (Marta) i sintisajzer (kći s.Klara).
Nakon nadahnute propovijedi našeg župnika koji je naglasio tri temeljne karakteristike ovoga braka LJUBAV, VJERA I ŽIVOT, vidno uzbuđeni Oprlja i Mara obnovili  su ženidbeni savez.
Poslije popričesne molitve s.Klara je u ime djece izrekla j zahvalnost Bogu i svojim roditeljima  a ostale kćeri i sin poklonili su prigodne slike. Iznenađujući dar za slavljenike je i blagoslov pape Benedikta XVI.
Da naša Borovica živi i da se borovički čovjek zna radovati pokazale su i žene koje su „mladence“ ispred crkve dočekale i ispratile svatovskom pjesmom Vita jelo…
Zajedničko druženje uz pjesmu i svirku nastavili smo za obiteljskim stolom.
Dragi roditelji! Od srca vam čestitamo 50 godišnjicu braka i hvala vam na svemu što ste učinili i što činite za nas!

Vaša zahvalna djeca!

Pogledajte cijelu galeriju fotografija