Novosti

acheter nifedipine 20mg

nifedipine pommade online nifedipine onguent

sertraline for anxiety

anxiety wiki read here sertraline for anxiety reviews

buy gabapentin online

gabapentin where to buy

cialis koupit

cialis cena u apotekama srbija blog.nvcoin.com
PREOBRAŽENJE I MLADA MISA U BOROVICI

Dani borovičkog patrona i Mlade mise u Borovici počeli su misom trodnevnicom u utorak u 18 h.
Srijeda je bila rezervirana za odbojkaški turnir, a kao najumješnija i najspretnija ekipa pokazala se momčad G. Borovice za koju je nastupio i župnik vlč.Perica Majić.


Četvratak je po običaju bio dan predviđen za tradicionalni nogometni turnir pod nazivom Stjepan Džoja. Na turniru je učestvovalo sedam ekipa, a prvo mjesto osvojila je ekipa Haljinići 2. iz istoimenog sela. Kao drugi završili su momci iz ekipe D.Borovica, dok je treće. mjesto osvojila ekipa G. Borovica.U večernjim satima na mjestu gdje se nekada nalazila osnovna škola, te ispred novouređene etno sobe, u takozvanom domu, bila je organizirana zabava do ranih jutarnjih sati. Bila je to i prilika da se mladi Borovičani zbliže i upoznaju a ujedno da se i oni malo stariji vide, popričaju i zajedno nazdrave pokoju.

 Patron župe Preobraženje Gospodinovo te misno slavlje koje je predvodio biskup, mons. Valentin Pozaić, kako smo i najavljivali, proteklo je u pravom blagdanskom ozračju kako tome i priliči.
Večernji sati opet su bili rezervirani za veselu zabavu koja je ponovno upriličena ispred nekadašnje škole.
Subota je protekla u pripremi za Mladu misu, te poneku šetnju do Radakovice i brda oko Borovice.

 08.08. nedjelja  - 14. mladomisnik iz Borovice, Velimir Martinović, drži svoju prvu Mladu misu, u nazočnosti i pratnji dvadeset svećenika. Od navedenog broja, moramo ponosno istaknuti da je 10 prisutnih svećenika bilo rodom iz Borovice! Bila je to jedinstvena prilika da se vidi toliko borovičkih sinova blagoslovljenih božjim pozivom, te isto toliko časnih sestara od ukupno 28., koliko ih je Borovica Bogu i nama podarila.
Na Mladoj misi nizali su se govori i pohvale od župnika i ostalih prisutnih, dok su naravno najsrdačnije i najiskrenije zahvale bile upućene od strane mladomisnika svima onima koji su pridonijeli ovoj svečanoj ceremoniji, a posebno se dotakao svojih najbližih, odnosno onih koji su najzaslužniji za njegov svećenički poziv, među kojima posebno mjesto zauzima i njegov prijatelj te propovjednik vlč. Siniša.

 Slavlje i blagdansko ozračje nastavilo se i u ponedjeljak svetom misom u D.Borovici koju je predvodio mladomisnik u nazočnosti župnika vlč.Perice  Majića i još četvorice svećenika Borovičana, uz iznimno sentimentalnu i nadahnutu propovijed.
Nakon misnog slavlja, druženje je nastavljeno u centru D.Borovice(Varošma) uz ponešto hrane i pića za „švedskim stolom“, te pjesmom koja je odjekivala do 16 h.

 Nastavak predivnog druženja je uslijedio u srijedu 11.08.u Borovičkim njvama misnim slavljem koje je predvodio župnik vlč.Perica Majić skupa sa vlč. Mijom Nikolićem. Nakon mise, kao i uvjek domaćini iz Borovičkih njiva, Duboštice i gosti iz Borovice našli su vremena i volje nazdraviti i podružiti se nekoliko sati.
Jednom rječju... PREDIVNO... za Borovicu i Borovičane, no nažalost nešto kasnije sve nas je šokirala vijest o smrti našeg Josipa Drene, koja je odjeknula kao bomba a potresla je ne samo Borovicu, nego i sve nas Borovičane koji smo poznavali Josipa.
Što reći na kraju za čovjeka koji je imao veliko srce te zadnje vrijeme i živio u Borovici? Za čovjeka koji je mnogo puta za druge bio spreman i umrijeti? Za čovjeka koji nije znao što je sebičnost? Za čovjeka koji je tako jako volio svoju Borovicu...!?
Dragi Josipe HVALA TI za sve što si napravio za nas i našu Borovicu i neka ti Bog udijeli vječni pokoj!!!

 

Napisao:

Zdenko Šimić