Ostala događanja

30 godina i 350 brojeva vareškog mjesečnika „BOBOVAC“

Poštovani, čast nam je pozvati Vas na svečano obilježavanje 30 godina i 350 brojeva vareškog mjesečnika „Bobovac“, u petak, 1. ožujka 2024. godine u 18 sati, u Napretkovom kulturnom centru, Bogovićeva 1/I, Zagreb.
Uz predstavljanje historijata lista i obraćanje glavnog urednika Mladenka Marijanovića u glazbenog dijelu programa nastupit će Ante Gelo, gitara i Ivan Jelić, vokal.
Radujemo se Vašem dolasku!

Preminuo isusovac brat Juro Marić

Brat Juro Marić, član Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, preminuo je u ponedjeljak 5. veljače bolnici Rebro u Zagrebu u 80. godini života i 64. godini redovništva.

Za zločine, progon i spaljena hrvatska sela vareškog kraja ni nakon tri desetljeća nema optužnica ni pravde

U Varešu je tada ostalo samo 700 Hrvata, najveći dio njih (7500) je protjeran i većina je završila u Kiseljaku i Kreševu, manji dio u Republici Srpskoj, Njemačkoj. Obitelji su razdvojene, mnogi su ubijeni, ponižavani, bili su žrtve raznih zlodjela, od kojih su neki počinjeni i zbog zločina koje Hrvati Vareša nisu počinili- podsjetio je ratni vareški župnik

ART COLONY BOROVICA 2021: POSEBNA PONUDA!

Dragi prijatelji, poštovani ljubitelji umjetnosti, Kako bismo osnažili rad Međunarodne likovne kolonije Borovica i unaprijedili njene sazive, organizatori su odlučili staviti u prodaju dio grafičkih radova nastalih na koloniji 2020. godine.