Ostala događanja

DOŠAŠĆE – ADVENT

Mi vjernici,  prvom nedjeljom Adventa (Došašća)  započinjemo novu Liturgijsku (crkvenu) godinu. Advent dolazi od latinske riječ adventus što znači dolazak.

25. listopada 1993. Vareš – Armija BiH etnički očistila cijeli grad

Muslimanska Armija BiH pokrenula snažan napad na Vareš, hrvatsku enklavu u središnjoj Bosni, izjavio agenciji Reuters glasnogovornik UNPROFOR-a u Sarajevu Bill Aikman, na dan 25. listopada 1993. godine. Nešto kasnije, nakon par dana, iz Vareša i okolice je etnički očišćeno čak 6.000 Hrvata.

Izbori u BiH

Dragi naši Borovičani i članovi ZZB-a, pošto se približavaju izbori u BiH, molimo vas da se svi koji imaju mogućnost na vrijeme prijave, kako bi mogli glasovati na ovim važnim izborima za opstanak Hrvata u BiH.

DOŽIVLJAJ BLAGDANA U BOROVICU PO BOŽIĆ

Podno Zorkovice, u najvišem dijelu Borovice za koji lokalno stanovništvo koristi naziv Bešlije, dvoje djece sretno se zaigralo. Dovikuju se na njemačkom, sav snijeg Borovice njihov. Selo je to u kom inače preko cijele godine žive samo povratnici starije dobi. Pedesetak stanovnika, a i kad im župnik popravi prosjek ne može se naći petu osobu da je ispod pedeset ljeta. Zato su djeca na borovičkom snijegu pojava vrijedna pažnje.