Novosti

amoxicillin cost without prescription

amoxicillin prescription no insurance

buy low dose naltrexone

buy low dose naltrexone

symbicort vs advair side effects

symbicort vs advair gerarprieto.com
Dodijeljena imenovanja i odlikovanja svećenicima, redovnicima i laicima u Vrhbosanskoj nadbiskupiji

Na kraju Mise zahvale za završetak radova na unutarnjoj obnovi sarajevske katedrale Srca Isusova, koju je 15. listopada predslavio nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić


u zajedništvu s vojnim biskupom u BiH mons. dr. Tomom Vukšićem, umirovljenim pomoćnim biskupom iz njemačkog grada Aachena (Ahen) mons. Karlom Regerom i pomoćnim biskupom vrhbosanskim mons. dr. Perom Sudarom te uz suslavlje oko 40 svećenika i sudjelovanje velikog broja vjernika, apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Alessandro D'Errico dodijelio je odlikovanja pojedinim svećenicima, redovnicima i laicima u Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

Prije dodjele nuncij D'Errico je kazao je kako je, imajući u vidu proslavu 130 godina Nadbiskupije, zajedno s kardinalom Puljićem, zamolio Svetog Oca da, u čast povijesti Nadbiskupije i kao znak ohrabrenja za budućnost, za ovu svečanu prigodu dodijeli odlikovanja pojedinim svećenicima, redovnicima i laicima. Napomenuo je da je bila duga lista onih osoba koje su dostojne i kvalificirane za dodjelu ovakvih priznanja te da je poteškoća u tome što se broj morao uskladiti s pravilima i brojčanom proporcionalnošću za dodjelu odlikovanja.

„Danas sam radostan što mogu objaviti da je Sveti Otac prihvatio našu zamolbu i – za ova trenutak – a) imenovao sedam novih monsinjora; odlikovao 'Križem za Crkvu i Papu' dvojicu redovnika; i c) podijelio naslov 'Viteza sv. Silvestra pape' dvojici izvrsnih laika“, rekao je nuncij D'Errico. Napominjući kako je riječ o osobama koje svi dobro poznaju te nema potrebe govoriti o njihovim ljudskim vrlinama i njihovoj revnosti u služenju Crkvi, nuncij D'Errico je potom je pročitao i podijelio sljedeća imenovanja i odlikovanja: generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije preč. mr. Luka Tunjić imenovan je monsinjorom prelatom; monsinjorom kapelanom imenovani su: rektor katedrale i kanonik preč. Ante Meštrović, sudski vikar Vrhbosanske nadbiskupije i župnik u Kupresu preč. mr. Marko Tomić, ekonom Vrhbosanske nadbiskupije preč. Luka Kesedžić te trojica svećenika profesora na Katoličkom bogoslovnom fakultetu dekan prof. dr. Pavo Jurišić, prof. dr. Franjo Topić i prof. dr. Niko Ikić. Odlikovanje „Križ za Crkvu i Papu“ nuncij D'Errico dodijelio je dvojici članova Franjevačke provincije Bosne Srebrene: profesoru i gvardijanu na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu dr. fra Slavku Topiću i gvardijanu franjevačkog samostana sv. Ante na Bistriku fra Perici Vidiću. Vitezom Reda sv. Silvestra odlikovani su gospodin Anto Ivić iz Sarajeva i gospodin Grga Vukančić iz župe Borovica kod Vareša.

Nakon dodjele imenovanja i odlikovanja nuncij D'Errico je još jednom pozvao sve da zahvale Bogu za sve milosti i sve blagoslove kojima prati hod Vrhbosanske nadbiskupije o čemu svjedoče radovi na obnovi katedrale i danas dodijeljene papinska odlikovanja. „Također vas pozivam da intenzivirate svoju sinovsku odanost Svetom Ocu koji je ovim odlikovanjima htio izraziti svoju duhovnu blizinu i svoju potporu, ne samo kardinalu Puljiću, nego i različitim kategorijama Božjeg naroda koji žive u Nadbiskupiji“, kazao je nuncij D'Errico. (kta)

Izvor: http://www.ktabkbih.net/