Novosti

symbicort inhaler generic

symbicort inhaler uk

buy naltrexone online

buy naltrexone online usa read naltrexone buy online canada

amoxicillin cost without prescription

amoxicillin prescription no insurance

buy low dose naltrexone

buy low dose naltrexone

symbicort vs advair side effects

symbicort vs advair gerarprieto.com
Dodijeljena imenovanja i odlikovanja svećenicima, redovnicima i laicima u Vrhbosanskoj nadbiskupiji

Na kraju Mise zahvale za završetak radova na unutarnjoj obnovi sarajevske katedrale Srca Isusova, koju je 15. listopada predslavio nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić


u zajedništvu s vojnim biskupom u BiH mons. dr. Tomom Vukšićem, umirovljenim pomoćnim biskupom iz njemačkog grada Aachena (Ahen) mons. Karlom Regerom i pomoćnim biskupom vrhbosanskim mons. dr. Perom Sudarom te uz suslavlje oko 40 svećenika i sudjelovanje velikog broja vjernika, apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Alessandro D'Errico dodijelio je odlikovanja pojedinim svećenicima, redovnicima i laicima u Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

Prije dodjele nuncij D'Errico je kazao je kako je, imajući u vidu proslavu 130 godina Nadbiskupije, zajedno s kardinalom Puljićem, zamolio Svetog Oca da, u čast povijesti Nadbiskupije i kao znak ohrabrenja za budućnost, za ovu svečanu prigodu dodijeli odlikovanja pojedinim svećenicima, redovnicima i laicima. Napomenuo je da je bila duga lista onih osoba koje su dostojne i kvalificirane za dodjelu ovakvih priznanja te da je poteškoća u tome što se broj morao uskladiti s pravilima i brojčanom proporcionalnošću za dodjelu odlikovanja.

„Danas sam radostan što mogu objaviti da je Sveti Otac prihvatio našu zamolbu i – za ova trenutak – a) imenovao sedam novih monsinjora; odlikovao 'Križem za Crkvu i Papu' dvojicu redovnika; i c) podijelio naslov 'Viteza sv. Silvestra pape' dvojici izvrsnih laika“, rekao je nuncij D'Errico. Napominjući kako je riječ o osobama koje svi dobro poznaju te nema potrebe govoriti o njihovim ljudskim vrlinama i njihovoj revnosti u služenju Crkvi, nuncij D'Errico je potom je pročitao i podijelio sljedeća imenovanja i odlikovanja: generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije preč. mr. Luka Tunjić imenovan je monsinjorom prelatom; monsinjorom kapelanom imenovani su: rektor katedrale i kanonik preč. Ante Meštrović, sudski vikar Vrhbosanske nadbiskupije i župnik u Kupresu preč. mr. Marko Tomić, ekonom Vrhbosanske nadbiskupije preč. Luka Kesedžić te trojica svećenika profesora na Katoličkom bogoslovnom fakultetu dekan prof. dr. Pavo Jurišić, prof. dr. Franjo Topić i prof. dr. Niko Ikić. Odlikovanje „Križ za Crkvu i Papu“ nuncij D'Errico dodijelio je dvojici članova Franjevačke provincije Bosne Srebrene: profesoru i gvardijanu na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu dr. fra Slavku Topiću i gvardijanu franjevačkog samostana sv. Ante na Bistriku fra Perici Vidiću. Vitezom Reda sv. Silvestra odlikovani su gospodin Anto Ivić iz Sarajeva i gospodin Grga Vukančić iz župe Borovica kod Vareša.

Nakon dodjele imenovanja i odlikovanja nuncij D'Errico je još jednom pozvao sve da zahvale Bogu za sve milosti i sve blagoslove kojima prati hod Vrhbosanske nadbiskupije o čemu svjedoče radovi na obnovi katedrale i danas dodijeljene papinska odlikovanja. „Također vas pozivam da intenzivirate svoju sinovsku odanost Svetom Ocu koji je ovim odlikovanjima htio izraziti svoju duhovnu blizinu i svoju potporu, ne samo kardinalu Puljiću, nego i različitim kategorijama Božjeg naroda koji žive u Nadbiskupiji“, kazao je nuncij D'Errico. (kta)

Izvor: http://www.ktabkbih.net/