Novosti

naltrexone buy online canada

buy naltrexone no prescription read here

buy abortion pill online safely

buy abortion pill kit francescodiaz.azurewebsites.net
''...BUDNI BUDITE I U SVAKO DOBA MOLITE…''

Poštovani vjernici i dragi Borovičani, Prvom nedjeljom došašća Crkva započinje novu liturgijsku godinu.


Došašće ili Advent znači vrijeme iščekivanja, ali to je i vrijeme koje nas poziva na budnost. Ovo ćemo vrijeme, dok se pripravljamo za dolazak Božića, rasti i jačati svoju vjeru, vježbati svoje kreposti, dakako moliti i bdjeti da ne padnemo u napast. Ovo vrijeme je doista pogodno i za napast da zaspimo za vlastitim volanom i skrenemo u provaliju iz koje se teško možemo živi izvući. Ne dolikuje nam da se usmjerimo i prilagodimo potrošačkom društvu kojem je važno što više imati i trošiti, nego svoje snage usmjerimo upravo prema Isusu koji je i središte i cilj onoga zašto se pripravljamo. Taj cilj nam treba biti jasan i uvijek pred očima, jer zaista se lako može dogoditi da se zaokupimo zemaljskim prolaznim stvarima, a zaboravimo na vječnost. Vječnost je naš cilj i zato se oko nje trudimo svim silama.
    Istaknuo bih jednu rečenicu iz Lukina evanđelja na prvu nedjelju došašća: Pazite na se da vam srca ne otežaju u proždrljivosti, pijanstvu i u životnim brigama te vas iznenada ne zatekne onaj Dan… (Lk 21,34).
    Naišao sam na jednu poučnu priču koja može poslužiti kao primjer aktivne budnosti i bdijenja, a ona glasi: Jednoga dana kupao se učitelj zajedno s učenikom u rijeci. Učitelj je uronio tada mladićevu glavu u vodu i držao je čvrsto pod vodom dok jadni dječak očajnički nije počeo tražiti spas kako da se istrgne iz njegovih ruku. Kad mu je to uspjelo, počeo je učitelj s poukom. ''Zašto si se opirao dok sam držao tvoju glavu pod vodom'' upitao je učitelj mladića. ''Jer sam tražio zraka'' odgovorio je mladić. Učitelj zatim nastavi: ''Kad ti dođe milost da se za Boga tako boriš i tražiš Ga kao taj zrak, onda možeš reći da si Ga pronašao.
    Tako i moj i tvoj Advent mora biti vrijeme budnosti i aktivno vrijeme traženja Boga, jer Bog nam je potreban poput zraka kojeg udišemo i bez kojeg ugibamo. Zato se aktivno uključi u svoj kršćanski poziv i počni tragati za pravim vrijednostima koje su vječne i koje se samo od Boga mogu isprositi.
    
    Vrijeme došašća ima i svoju simboliku. Tako će sada naše domove, a posebno crkve krasiti adventski vijenac s četiri svijeće. Krug i svjetlo dva su bitna simbola ovog vijenca. Krug predstavlja vječnost i vjernost, prema nekima i sve četiri strane svijeta, a svjetlo predstavlja Krista, ali i našu budnost iščekivanje. Kako se približavamo Božiću palimo i svijeće ustaljenim redoslijedom.
    Budući da je vrijeme došašća vrijeme iščekivanja i poziva na budnost, postala je tradicija slavlja misa Zornica. Tako ćemo se i mi ove godine pripravljati za Božić slavljenjem misa Zornica s početkom u 6 sati ujutro u našoj lijepoj crkvi u Borovici.
    Svima vama želim da se duhovno pripravite za, nama najradosniji, blagdan Božića, a to ćete najbolje ostvariti ako u molitvi budete budno osluškivali Isusove korake, jer tada ćete znati da On dolazi, a nema veće radosti nego susresti se s Njim.
    Želeći Vam svako dobro i Božji blagoslov, iskreno Vas pozdravljam u Gospodinu. Hvaljen Isus i Marija!

Borovica, 1.12.2012. godine

Đuro Arlović – župnik