Novosti

sertraline uk buy

can you buy sertraline clujmuenchen.ro

alendronat fraktur

alendronat vitamin d online
IZVJEŠĆE ZZB-a ZA 2016 GODINU I ČESTITKA 2017

Dragi Borovičani,članovi ZZB-a i prijatelji Borovice!


Još jedna godina bliži se svome kraju,pa vas i ove godine želimo izvjestiti o radu i aktivnostima ZZB-a u 2016 godini,kao i planovima za iduću godinu.
Imali smo i ove godine, tradicionalno,tri naša susreta, u Beču,Borovici i Zagrebu, na kojima je odaziv bio veći nego prošle godine, što nas veseli i podržava u našem daljnjem radu i organiziranju idućih susreta.Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji svih susreta, a posebno Zoranu sa suradnicima i našim prijateljima Austrijancima u Beču,našem dopredsjedniku Borisu Kojiću,za organizaciju i veliku donaciju pića od njegove Jamnice u Zagrebu i dopredsjedniku Nikoli Šimiću sa suradnicima,za organizaciju u Borovici.

Održana je i jos jedna, uspješna likovna kolonija u Borovici,sa još više umjetnika i kulturnih događanja,čime možemo biti ponosni i ovim putem zahvaljujemo se donatorima i svima u organizaciji, na čelu sa g.Stjepanom Šimićem.
U sklopu naših susreta održani su i sportski turniri u nogometu i odbojci,kao i "Križni put" iz Donje u Gornju Borovicu,koji želimo od sada organizirati svake godine u ljeto. Održan je i susret duhovnih zvanja Borovice, 5.08.2016. Zahvaljujemo se svim našim svećenicima i časnim sestrama koji su bili  na ovom susretu.

Poslije našeg susreta u Zagrebu, uključili smo 5 mladih Borovičana u Upravni odbor ZZB-a,kako bi mogli sticati iskustva za budući rad i organiziranje u Zajednici,a to su:Marta Matošević,Zvonimir Nikolić,Ivan Džoja,Marko Matić i Jadranko Nikolić.Ukoliko ima jos mladih da su zainteresirani za pomoć i rad u Zajednici, molimo da nam se jave,vrlo rado ćemo ih primiti,posebno molimo ženske članove ,da nam se pridruže.
Ove godine je započeto vanjsko uređenje Požeblja,postavljanje ograde i izrada "Gospine špilje", koju su donirali naši svećenici i časne sestre.Od srca se zahvaljujemo svima koji su uplatili svoje priloge,a posebno našim svećenicima,koji su stvarno pružili veliku pomoc u realizaciji ovoga projekta.

Sve ove radove želimo završiti do ljeta 2017 godine i time bi bili završeni svi veliki poslovi oko naše Crkve.Ostaje nam u budućnosti održavanje svega izgrađenog do sada,što i nije tako malo i zahtjevati će značajna financijska sredstva.
Ove godine je ZZB-a financirala sve betonske radove za ogradu na Požeblju i oko naše Crkve u iznosu od 1.650€, pomogla potrebe župnika sa 750€, donirala 500€ za novi auto od naše župe, uplatila 500€ za organizaciju likovne kolonije, darovala 300€ za 2 djece u Borovici i našem Mariju Djakovicu i platila oko 500€ za prijevoz naših župljana na sv.Mise, na relaciji Donja-Gornja Borovica.Tu su još troškovi održavanja naše stranice , knjigovodstva, koje smo konačno uredili da bude transparentno i po zakonu i drugi manji tekući troškovi.

Sve ove aktivnosti nisu bile moguće bez vaše uplate članarine za 2016 godinu,vašega dolaska na naše susrete i naših donatora i dobročinitelja.
ZZB-a se zahvaljuje svima koji su uplatom svoje članarine i posjetom susretima kao i donacijama pomogli nama i našim ljudima u Borovici.Zahvaljujemo se onim članovima koji nisu za Božic dobili zahvalu i čestitku od ZZB-a, zbog nedostatka adrese,telefona ili e-maila u našem imeniku, a to su:Blaženko i Krunica Šimić;Božana Dominović;Jadranka Knežević;Ljupko Dreno;Marijan Dreno;Ignacije Dreno;Ana Čajić i Matijan Djaković.Molimo ih da dostave svoje e-mail adrese ili broj telefona našoj Zajednici,da imamo u budućnosti.Svi ostali koji su uplatili članarinu za 2016 godinu dobili su na neki način obavijest i zahvalu ZZB-a.Ispričavamo se ako smo nekoga zaboravili ili smo imali možda krive podatke,njima se svima zahvaljujemo ovim putem.
Molimo vas i za daljnju potporu u 2017 godini,kako bi mogli ostvariti sve naše projekte, koji su isključivo vezani za Borovicu i opstojnost naših najhrabrijih ljudi u Borovici,koji čuvaju naša stoljetna ognjišta.

Ove godine je nažalost,samo oko 130 članova produžilo svoju članarinu,što je na brojno stanje Borovičana.zaista mali broj članova.Smatramo da članarina od 100 kn godišnje nije prevelika i da svi mogu toliko za našu Borovicu odvojiti,naravno ako to i žele.

Zahvaljujemo se posebno, pater Peri Nikolicu koji je darovao, u ovo Božićno vrijeme darivanja,600€ za najsiromašnije u Borovici i Dr.Mati Matoševicu za donaciju od 500€ za članarinu ZZB-a i radove na asfaltiranju ceste od Sastavaka.Detaljnu listu donacija objaviti ćemo sa idućom objavom članarine,početkom veljače 2017.
Veliku zahvalnost upućujemo i nasim "Njemačkim anđelima",to su naše četiri Njemice, koji su i ove godine, kao i uvijek do sada, prikupile u svojim župama, pomoć u vrijednosti od 1.600€, koja je podijeljena svima u Borovici, u vidu prehrambenih namirnica.

Možemo vas izvjestiti da su urađeni svi pripremni radovi i kanali, na dionici od Sastavaka prema Pogari u dužini od ca. 1,3 km i sve je pripremljeno za asfaltiranje u proljeće 2017 godine.Ovi radovi će biti plaćeni od vaših priloga iz akcije skupljanja ZZB-a i donacije Hrvatske vlade od prošle godine.Zahvaljujemo se našima,Grgi i Nikoli za organizaciju,zalaganje i kontrolu radova,ovoga projekta.
Iduće godine slavimo 10 godina od osnivanja nove ZZB-a,tako da želimo tu obljetnicu, dostojno proslaviti i obilježiti.Naš 10.tradicionalni susret u Beču biti će održan 22.04.2017 godine u velikoj "Grandhalle" u 23. kotaru u Beču,pa vas sve pozivamo da planirate svoj dolazak na naš susret.Želja nam je proširiti susret i iduće godine pozvati naše prijatelje iz Vareša.Kaknja,Jelaški,Ilijaša i naše okoline,kako bismo zajednički proslavili taj jubilej.

Imamo i obećanje uzoritog kardinala Vinka Puljića,ako bude sve po planu,da će doći na naš patron u Borovicu ,6.08.2017 i  biti na 10.godišnjici naše Zajednice.Pozivamo vas da svi planirate svoj dolazak u Borovicu.

ZZB-a organizira u sklopu jubileja, putovanje u Krakow (Poljska) i okolna "Marijanska svetišta" i ostale znamenitosti toga kraja,od 14.-18.06.2017 godine sa stručnim voditeljem putovanja g.Slavom Mandurićem,koji nas je vodio i u Rim.Pozivamo vas da nam se u što većem broju, pridružite na ovo putovanje,pošto je tada praznik u Hrvatskoj,kao i u Evropskim zemljama.Detaljne informacije će biti  pravovremeno objavljene na našoj stranici.

To su samo neke od aktivnosti u 2017 godini, ostale aktivnosti i novosti biti će na vrijeme objavljene na našoj stranici.

Na kraju,želimo svim našim članovima,Borovičanima po cijelom svijetu,našim dobročiniteljima i donatorima,prijateljima Borovice,našim svećenicima i časnim sestrama,bivšim i sadašnjem župniku,svima koji prate našu stranicu i naše aktivnosti,a posebno našim Borovičanima u Borovici,sretnu i blagoslovljenu Novu 2017 godinu uz srdačan pozdrav svima.
 
 
BOROVICA ŽIVI !
 
Vaš ZZB
Stanko Nikolić
Predsjednik ZZB-a