Novosti

buy mirtazapine

mirtazapine 15mg

augmentin sciroppo

augmentin posologia movidafm.net
10. Susret Borovičana u Beču

U nastavku Vam donosimo izvještaj sa 10. susreta Borovičana u Beču održanog 22.04.2017.


22.04.2017. godine u Beču je održan 10. jubilarni susret Borovičana i prijatelja Borovice, i proslava desete godišnjice osnivanja

Zavičajne zajednice Borovičana. Druženje je počelo u 20 sati u „Grand Sali“ u Beču koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta.
Na početku druženja prisutne je pozdravio Zorislav Nikolić u ime organizatora i rekao: „Dragi Borovičani i dragi gosti, svima lijep pozdrav i ugodno druženje. Cilj ovog druženja je pomoć našoj Borovici kroz Zavičajnu zajednicu i kroz ovakve manifestacije. Ova večer nije se mogla organizirati bez naših sponzora i ja ću ih nabrojati: Stanko i Silvija Nikolić, Lucija Mijatović, Franjo Mijatović, Nedeljko Đurđević, Violeta Kadić, Šimić Prom Vareš, MPM Vareš, Ambroz Martinović, Boris Kojić, Josip Ilić, Zdravko Hinger, Dubravko Nikolić, Anita Pillchoffa, Vedran Ljubez, David Nikolić, Franjo Tadić, Milada Živković, Tolo, Gudelj, KFC Servis, Bonislav Nikolić, Miroslav Drmešić, Milenko Žuljević, Antun Orsolić, Zdravko Božić, Jurić, Nikola Nikolić i mnogi drugi. Hvala svima i dobro se zabavite“.

Magdalena Galić, Mara Božić i Dragica Nikolić otpjevale su Borovičku pjesmu, a pored njih nastupilo je kulturno umjetničko društvo Raščica. Specijalni gost večeri bio je Duško Kuliš uz pratnju grupe „Spomenar“. Voditeljice programa bile su Andrea Nikolić i Tereza Šimić.

U sklopu programa prisutne je pozdravio Stanko Nikolić, predsjednik Zavičajne zajednice Borovičana i u svom izlaganju je naglasio: „Prije 10 godina na inicijativu don Perice Majića osnovana je nova zajednica Borovičana. U proteklih 10 godina imali smo puno aktivnosti od kojih izdvajamo po tri susreta godišnje i to u Zagrebu, Beču i našoj Borovici. U ovom razdoblju prikupljana su sredstava za razne akcije u Borovici, hodočašća, putovanja, dvije likovne kolonije u Borovici, do pomoći najpotrebnijim i najhrabrijima u Borovici koji tamo žive i čuvaju naša stoljetna ognjišća. U sklopu ove obljetnice izdali smo novu knjižicu gdje su detaljno opisani svi projekti i aktivnosti zajednice za proteklo razdoblje kao i statistika Borovice. Prikupljana su sredstva za uređenje oltara, Požeblja, prevoz putnika na susrete i mise. Zahvaljujemo se svima koji su predano radili u ovom vremenu od upravnog odbora, članovima zajednice i župnicima. Zahvaljujem se svima vama koji ste došli na ovaj susret, a posebno vama koji ste došli iz Borovice, Vareša, Kaknja, Kraljeve Sutjeske, Kiseljaka, Viteza, Zagreba, Švicarske, Njemačke, Izraela, Makarske, Kanade i svih drugih mjesta. Ovo je pokazatelj koliko naša zajednica ima prijatelja svuda u svijetu. Ostaje nam da se borimo da naša Borovica i dalje živi, a ovo je ujedno poziv da se odazovete na proslavu 10. obljetnice ZZB u Borovici 06.08.2017. godine na Preobraženje“.

U svom obraćanju župnik iz Borovice vlč Ivan Butum je u svom kratkom govoru rekao: „U Borovici sada trenutno ima 46 osoba, većinom starijih, Vas Borovičane potičem koji ćete u skorije vrijeme doći u mirovinu bilo gdje u iseljeništvu, dođite i živite u Borovici. Naš slogan „Borovica živi“ ne može biti ispunjen ako vi živite daleko od Borovice negdje u svijetu. Znam već četiri osobe koje će u skorije vrijeme doći i živjeti u Borovici, Vas ostale potičem da se priključite njihovom primjeru“.

Iz obraćanja načelnika Zdravka Maroševića izdvojili smo sljedeće:„Zahvaljujem se domaćinu na pozivu i ovo je moj dug prema vama da vam se zahvalim na svemu što ste učinili prema Varešu. Vareš se okrenuo prema budućnosti, otvaraju se nove mogućnosti, novi projekti i nova radna mjesta su pred nama. Nadam se da možda neki od vas se odluče da svoj kapital ulože u Vareš. Hvala svima vama koji svojim financijskim sudjelovanjem pomažete svoju obitelj i rodbinu u Varešu, i to je izravna pomoć svima nama u Varešu. Trudit ću se da vareški čovjek dobije svoj prosperitet i bolju budućnost u svom rodnom gradu“.

Tijekom večeri uz dobru atmosferu koju je priredio Duško Kuliš, organizirana je bogata tombola uz pregršt nagrada. U zahvalnost na dolasku načelniku iz Varša, organizatori su  pripremili poklon iznenađenja, fontanu koju je izradio Zdravko Hinger, a načelnik Marošević je proslijedio svoj dar Mjesnoj zajednici Borovica da krasi njihov ured.

Ugodno druženje nastavljeno je do zore uz ples i igru. U nedjelju 23.04.2016. godine u 11 sati služena je sveta misa u crkvi Am Hof u samom središtu Beča koju je predvodio vlč Butum.

Preuzeto sa: http://radiobobovac.com