Novosti

free abortion pill

the abortion pill region2.herbzinser03.com

benadryl and pregnancy risks

benadryl and pregnancy

venlafaxine alcohol blackout

venlafaxine alcohol blackout xn--sorpendlerklub-sqb.dk
MLADA MISA U BOROVICI

Gospodin mi u usta stavi pjesmu novu, slavopoj Bogu našemu! (Ps 40, 4)


Naš domaći sin vlč. Dejvis Martinović rođen u Borovičkim njivama proslavio je svoju Mladu Misu (Sekundiciju)  05. kolovoza 2017. u našoj župskoj crkvi Preobraženja Gospodnjeg.

Kao i svi Borovičani Dejvis je kao dijete sa pet mjeseci doživio progonstvo i rat. Zahvaljujući svojim dobrim roditeljima Draganu i Mireli  nije zaboravio svoj rodni kraj.Porečko - pulski biskup Dražen Kutelaš 18. lipnja ove godine zaredio ga je za svećenika.
Svoju prvu Mladu Misu slavio je u župi sv. Ane u Plaškom gdje žive njegovi roditelji.Dejvis ne zaboravlja svoje korijene i zato je poželio slaviti Misu i sa svojim Borovičanima.
Okupljeni oko Kristova stola zajedno sa našim župnikom don Ivanom Butumom i našim domaćim sinovima vlč. Mijom Nikolićem, p. Marijanom Bešlićem, p. Mirkom Nikolićem, p. Perom Markovićem, vlč. Robertom Šreterom, vlč. Ljubom i propovjednikom vlč. Gordanom crkvom je odjeknula pjesma Krist jednom stade na žalu...Liturgijsko pjevanje predvodila je naša s. Julijana Djaković s domaćim redovnicama.
Nakon popričesne molitve župnik je najavio zbirku pjesama “Tamo daleko”, Kristine Parić.

Dvije pjesme o Borovici izrecitirale su Sara Šimunić i s. Klara Pavlović.

Hvala ti, vlč. Dejvis za ovaj događaj i neka ti Gospodin uvijek u usta stavlja pjesmu novu da tvoj svećenički život slavi i hvali Boga!


Tekst. S. Klara Pavlović
Foto: Željko Nikolić