Novosti

IZVJEŠĆE ZZB-a ZA 2017 GODINU

Dragi Borovičani, članovi zajednice, donatori i prijatelji Borovice!


Bliži se i ova 2017 godine svome kraju, pa želimo ukratko opisati naše aktivnosti u ovoj godini na izmaku.
Godinu smo počeli u travnju, našim velikim 10. susretom u Beču, koji je po svemu bio veličanstven i poseban kao i naša obljetnica. Okupilo se oko 400 članova, prijatelja i donatora ZZB-a, uz nezaboravni program susreta i nastup g.Duška Kuliša kojeg je pratio naš glazbeni sastav„Spomenar“. Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji, a posebno našim donatorima kojih je bilo preko 20, snimatelju, voditeljicama, gostima iz Borovice, Hrvatske, Švicarske, Njemačke ..i svima koji su bili nazočni ovom velikom jubileju.
 
U sklopu susreta smo objavili časopis „Borovica živi“ koji ćete moći jos nabaviti kod naših idućih susreta Borovičana. Ovim putem želimo još jedanput zahvaliti gosp. Ivanu Taševu koji je organizirao i uredio časopis kao i svima koji su svojim tekstovima omogućili ovo uspješno izdanje.
 
Naš tradicionalni susret za Preobraženje u Borovici bio je financijski do sada najuspješniji od svih dosadašnjih susreta, zahvaljujući između ostalog i našim donatorima. Bilo je prekrasno vidjeti mlade i stare kako se zajednički vesele, uživaju u svim događanjima od križnog puta, mlade Mise, patrona sa uzoritim kardinalom Puljićem, do sv. Mise u Borovičkim njivama. Sve je bilo organizirano, na vrhunskoj razini i dostojanstveno kao i uvijek u Borovici. Uspjeli smo od susreta pokriti sve troškove i račune materijala za radove oko naše crkve. Hvala svima koji su i ovaj puta pokazali kako se voli i zalaže za svoju Borovicu.


 
Želimo se posebno zahvaliti našim mladima iz ZZB-a koji su marljivo skupljali članarinu, prodavali naš časopis i knjige i bili na raspolaganju za sve što je u organizaciji bilo potrebno.Oni su budućnost i snaga ZZB-a, kao i  nasljednici koji će već u idućem mandatu voditi i usmjeravati zajednicu da radi na dobrobit svih članova i naših Borovičana koji žive u Borovici.
 
Naš treći susret bio je u Zagrebu, nažalost obilježen nesretnim slučajem pokojne braće Matić. Ovim putem izražavamo još jedanput našu iskrenu kršćansku sućut i molimo Boga da dadne potrebnu snagu njihovoj obitelji.
Susret smo počeli velikim hodočašćem u Mariji Bistrici gdje je bilo i puno Borovičana a završili smo sv. Misom za pokojnu braću Matić i skupštinom ZZB-a na Jordanovcu. Zahvaljujemo svima koji su bili u organizaciji. Veliko hvala našem Borisu Kojiću koji je vodio organizaciju, pripremio i donirao piće za ovaj susret.
Također želimo zahvaliti svima koji su u Upravnom odboru radili,pomagali i zastupali ZZB u ovoj godini,uredili adresar članstva i poslali Božićne čestitke našim članovima.
Kao zajednica pomogli smo uz ova 3 susreta i druge naše projekte , prvenstveno  u Borovici:
·  prjevoz putnika na sv. Mise na relaciji Požeblje – Donja – Gornja Borovica
·  pomoć za nabavku župnog auta
·  pomoć župniku za njegove osobne potrebe
·  podmirivanje računa za utrošeni materijal oko crkve
·  donacije za likovnu koloniju i Vareški festival
·  pomoć obitelji Matić iz Vrbovca
·  pomoc g. Mariju Djakoviću
·  kupnja „Rimskog Misala“ za kapelicu u Donjoj Borovici
·  izdavanje i štampanje časopisa „Borovica živi“
·  održavanje naše internetske stranice i vođenje knjigovodstva zajednice
 
To su samo neke aktivnosti i projekti koje smo uspjeli ostvariti zahvaljujući vašim uplatama za članarinu koje je ove godine bilo znatno više nego prošlih godina i donacijama naših donatora. Svima vam od srca hvala i molimo vas da nas podržite i u novoj godini kako bi mogli ostvariti naše planove u budućnosti.
Iduće godine imamo u listopadu 10. Susret Borovičana u Zagrebu i već sada vas želimo pozvati sve na ovu veliku proslavu kojoj želimo dati prioritet u 2018 i organizirati veliki susret uz vašu podršku i nadamo se,veliku nazočnost.
Svim Borovičanima diljem svjeta, našim dobročiniteljima i donatorima, kao i svim prijateljima Borovice, našim svećenicima i časnim sestrama, a posebno našim Borovičanima u Borovici i našem župniku želimo sretnu i blagoslovljenu 2018 godinu.
 
Vaš ZZB
Stanko Nikolić
Predsjednik ZZB-a