Novosti

precio lomper comprimidos

lomper lombrices precio
UZORITI KARDINAL VINKO PULJIĆ U BOROVICI

Srdačno vas možemo izvijestiti da je uzoriti kardinal Vinko Puljić koncem travnja 2008. godine posjetio našu Borovicu.U želji da uzoritog kardinala izvijestimo o radu i djelovanju ZZB, na prijašnjem susretu u Zagrebu, upitali smo ga kada nas može primiti?! « Doći ću ja vama u Borovicu!», bile su riječi kardinala,  što nas je posebno obradovalo i razveselilo. To obećanje kardinal je nedavno izvršio, pa je tako posjetio Borovicu i borovičane. Kao što se i očekivalo, sve je  počelo sa pjevanom sv. Misom u 11:00 sati, koju je predvodio uzoriti kardinal, uz pomoć svoga tajnika i borovičkog župnika vl. Pericu Majića.


Kao i svaki put do sad, u kardinalovoj propovjedi nije nedostajalo riječi potpore vjernicima i sadašnjim stalnim žiteljima borovičke župe, kojima se pridružila i mala grupa borovičana pristigla iz Zagreba upravo tim povodom. Nakon sv. Mise nije izostala ni čašica domaće šljivovice, te pjesma borovičkih žena u narodnoj nošnji, koju je kardinal pozorno odslušao.


Poslije svega uslijedio je i zajednički ručak (peka), koji su pripremili Grga, Ana i Nevenka za sve članove crkvenog odbora te neke članove ZZB. Uz ručak i nakon njega, razgovaralo se u iznimno iskrenom i prijateljskom ozračju o svim aktivnostima župe Borovica, tj. događajima, poteškoćama i radostima koje su vezane uz Borovicu i borovičane.


Kao što se i sam kardinal mogao uvjeriti, jedan od gorućih problema Borovice je cesta, koja je u iznimno lošem stanju, a od vitalnog je značaja za samu Borovicu. Kardinal je također obavješten o osnivanju ZZB, za što je dao punu potporu te je i sam postao počasnim članom, uz simboličan br. iskaznice 0001. Uzoriti kardinal naglasio je i nužno aktivno sudjelovanje svih mješatna u lokalnim vlastima, te obavezan izlazak na lokalne izbore za bolje sutra Borovici i Borovičanima. Susret je okončan uz zajedničko fotografiranje te obostrano zadovoljstvo, pa tako za kraj slobodno možemo izreći geslo , «Budimo jedno - lakše ćemo do cilja»... Zajedno smo jači!