Novosti

Obavijest

Poštovani župljani Borovice, članovi Zavičajne zajednice Borovičana, prijatelji i dobročinitelji, lijep Vam pozdrav i hvaljen Isus i Marija!


Odvajanjem od tadašnje majke župe u Kraljevoj Sutjeski, 1922. godine Borovica postaje samostalnom župnom zajednicom. Od tada pa do danas prošla je naša župa i župna zajednica svoje svijetle, ali i manje svijetle trenutke. Ono svijetlo jesu mnoga rođenja, krštenja, pričesti, krizme, vjenčanja, mlade mise i veliki broj duhovnih zvanja, ono manje svijetlo jest stradanje Borovice u Domovinskom ratu.

U ovoj 2022. Godini pripala nam je svima zajedno čast, ali i obaveza da veliku obljetnicu, stogodišnjicu župe dostojno obilježimo. Kao što su i Vaši stari bili složni, pa na Požeblju zajedno izgradili novu crkvu i župnu kuću, tako ste i vi pokazali slogu i zajedništvo nakon nevolje Domovinskog rata, te ponovno podigli iz pepela još ljepšu crkvu i župnu kuću. Stoga je potrebno da ponovno pokažemo zajedništvo i slogu, kako bi smo pokazali da žrtva onih prije nas nije bila uzaludna, ali i da znamo obilježiti nam tako važan događaj, kao što je postojanje naše župne zajednice u Borovici.

Stoga vas pozivam sve, i župljane i ljude dobre volje da nam priteknete u pomoć u skladu s onom starom izrekom: „Zrno po zrno – pogača, kamen po kamen – palača“ kako bi smo zajedno organizirali proslavu ove velike obljetnice.  I nama sada treba vaše zrnevlje i vaše kamenje, u prvom redu u molitvi kako bi svi oni koji sudjeluju u pripremama i organizaciji imali snagu da to sve izvrše. A onda, potrebna nam je još više i vaša novčana pomoć kako bi smo sve to uspijeli i novčano iznijeti. Znam da nam trenutna situacija u svijetu ne ide na ruku, ali kad se male ruke slože sve se može. Stoga pokažimo da nam je Borovica svima zajedno još uvijek važna, da nam je na srcu i njezina prošlost, sadašnjost i budućnost. Pridružimo se svi svojim prilozima organiziranju ove proslave i važnog događaja za sve nas, kako bi smo svi zajedno mogli reći da je to NAŠE POSTIGNUĆE. Postignuće naše vjere, nade i ljubavi, onih vrlina koje su i naše stare nosile kroz život i davale im snagu za bolje sutra. Pokažimo da smo kako to lijepo Evanđelje kaže, JEDNO SRCE I JEDNA DUŠA, jer samo tako možemo zajedno uspijeti.

Kao vaš župnik, pozivam vas sve na odaziv ovoj molbi, da se ujedinimo i pokažemo da znamo organizirati velike događaje, zajedno, kao što ste to do sada nebrojeno puta pokazali. Kako bi nam svima zajedno, i domaćima i gostima, na Požeblju o Preobraženju 2022. godine bilo lijepo i ugodno, duši i tijelu korisno, dajmo svoje vrijeme, trud ali i koliko tko može od svoga novca da sve ovo bude uistinu Bogu na čast, nama na diku i ponos.

Svoje priloge s naznakom „Za stogodišnjicu župe“ možete uplatiti na sljedeće račune:

Za uplate u konvertibilnim markama – KM

·         Župa Preobraženja Gospodinova u Borovici

o   Naziv banke: Intesa Sanpaolo Banka d.d

o   Transakcijski račun (uplate iz BiH) à 154-921-20024605-26

Za uplate u hrvatskim kunama – KN

·         Zavičajna zajednica Borovičana – Zagreb

o   Naziv banke: Zagrebačka banka d.d.

o   IBAN: HR6223600001101994526

o   SWIFT/BIC: ZABAHR2X

Za uplate u eurima – €

·         Zavičajna zajednica Borovičana – Beč

o   Naziv banke: Sparkasse Hainburg-Bruck-Neusiedl AG.

o   Broj računa / IBAN: AT36 2021 6249 8599 8810

o   SWIFT/BIC: SPHBAT21XXX

Sve vas srdačno pozdravljam, zazivam obilje Božjeg blagoslova i do viđenja u Borovici za Preobraženje!

Župnik, don Vlado Vrebac
 i Zavičajna zajednica Borovičana