Novosti

Dragi vlč. Anto Stjepanović,

Sa velikom radosti želimo Vam izraziti srdačnu dobrodošlicu na našu župu. Neka Vas ljubav Božija obasja i prati u svakom koraku novog puta. Župa Preobraženja Gospodinova, koja je prošle godine s ponosom proslavila 100. godišnjicu postojanja, nosi u sebi duboko ukorijenjenu povijest vjere, zajedništva i ljubavi.


Prije rata, ova je župa brojala oko 1500 vjernika, koji su zajedno gradili svoj duhovni dom i dijelili radost i izazove života. Danas, dok s ponosom gledam unatrag na stoljeće postojanja Župe Borovica, možemo se diviti hrabrosti i predanosti generacija koje su kroz godine gradile i oblikovale ovu zajednicu. Neka se ta baština vjere i zajedništva nastavi uz Vašu pomoč.


U našoj župi trenutno živi oko tridesetak starijih župljana, čija vjera i predanost čine temelj ove zajednice. Njihovo iskustvo je dragocjeno blago koje neka bude svjetionik svima koji stupaju na ovo duhovno putovanje zajedno s Vama.

Također želimo izraziti i dobrodošlicu u ime župljana koji su rasuti diljem svijeta, ali su uvijek srcem uz Borovicu i pronalaze vremena da se vrate u Borovicu, svoj dom duše, i kroz Zavičajnu Zajednicu Borovičana doprinose i pomažu župi na sve moguće načine.


Neka novo razdoblje, na čelu s Vama vlč. Anto, donese svježi vjetar nade, zajedništva, duhovne obnove i obilje Božjeg blagoslova i ljubavi koja će rasti iz dana u dan. Ujedinjeni u vjeri, budimo svjetlo jedni drugima i neka nova zajednica bude mjesto gdje se osjećate voljenima i prihvaćenima. Radujemo se zajedničkom putovanju vjere pod Vašim pastirskim vodstvom te smo uvjereni da će Vaša prisutnost donijeti blagoslov našoj župnoj obitelji.Srdačno dobrodošli vlč. Anto!

Zavičajna Zajednica Borovičana i župljani