Novosti

Izvještaji iz Borovice

Srca gore evo zore!

Dragi moji borovičani, poštovani posjetitelji naše mrežne stranice!
Mi vjernici, kršćani danas smo započeli novu liturgijsku (crkvenu) godinu. Kroz ovu crkvenu godinu B slušat ćemo evanđelje kako nam je zapisao sveti Marko.
Danas smo ušli u sveto vrijeme Došašća (Adventa) i čuli smo Isusa koji nas poziva da bdijemo i budemo budni. Ta budnost kod mnogih vjernika bit će odricanje od spavanje da bi sudjelovao u svetoj Misi zornici.

Sanacija puta

Ovim putem vas želimo izvijestiti da smo nakon održane Javne rasprave oko otvaranja rudnika u Borovici, te obećanja općinskog načelnika i direktora kompanije EasternMining da će u što kraćem roku sanirati i pripremiti put za zimu na relaciji od Križa do novog dijela asfalta krenuli u realizaciju istog.

Na tragu prošlih vremena

Nosi me vječita znatiželja da saznam što više o našim korijenima, makar u širinu ako se ne može u dubinu, krampa je posao geologa i arheologa, mada nitko ne brani virnuti i u koju pećinu ili stari rudokop. E moj Jozepe, govori mi voljena, bolje da se ti ipak uhvatiš lopate i štijanja po bašči, da posadimo koju glavicu luka, nego što ideš sa svojom ekipom u nekakvo rudogorje da kopaš po prošlosti, vidiš da je vrag odnio šalu i donio koronu. Džaba je njoj meni govoriti, a i ekipa me čeka.