Novosti

Izvještaji iz Borovice

Povratnici na Osretku - Stiglo pojačanje

O prvim povratnicima na Osredak – Anti Matiću i njegovoj supruzi Ljubi – te o svim poteškoćama kroz koje su prolazili, već smo izvještavali. Prvi zapis bio je prije 101 mjesec, u broju 216. Pratili smo razvoj situacije i kad su još bili bez kuće pa živjeli u maloj brvnari koju podigoše sami i kad su godinama nakon toga bili bez električne energije. Ali ne dadoše se pokolebati i njihova povratnička priča dobi uspješan epilog.

4. uskrsna nedjelja - nedjelja Dobroga Pastira

Dragi borovičani i posjetitelji naše mrežne stranice!

 Nalazimo se u duhovnom ozračju uskrsloga vremena.

 Vjerujem da vam je poznato da se 4. uskrsna nedjelja naziva nedjelja Dobroga Pastira.

Crkva nas poziva na molitvu za nova duhovna zvanja.

U nastavku pogledajte prezentaciju

Srca gore evo zore!

Dragi moji borovičani, poštovani posjetitelji naše mrežne stranice!
Mi vjernici, kršćani danas smo započeli novu liturgijsku (crkvenu) godinu. Kroz ovu crkvenu godinu B slušat ćemo evanđelje kako nam je zapisao sveti Marko.
Danas smo ušli u sveto vrijeme Došašća (Adventa) i čuli smo Isusa koji nas poziva da bdijemo i budemo budni. Ta budnost kod mnogih vjernika bit će odricanje od spavanje da bi sudjelovao u svetoj Misi zornici.

Sanacija puta

Ovim putem vas želimo izvijestiti da smo nakon održane Javne rasprave oko otvaranja rudnika u Borovici, te obećanja općinskog načelnika i direktora kompanije EasternMining da će u što kraćem roku sanirati i pripremiti put za zimu na relaciji od Križa do novog dijela asfalta krenuli u realizaciju istog.