Novosti

Zavičajna zajednica Borovičana

POHOD GROBU VLČ. PERICE MAJIĆA

Osjetivši obavezu i dug prema jednoj osobi i jednom životu, onom pokojnog borovičkog župnika vlč. Perice Majića, odlučili smo kako bi bilo dobro i poželjno otići na njegov grob i pomoliti se za pokoj njegove duše. Zahvaliti Bogu na daru njegova života i djelovanja, te daru svećeničkog poziva i poznavanja njega, odlučili smo da ćemo na obljetnicu njegove smrti 22. kolovoza 2020. godine, otići u Prud, njegovu rodnu župu i mjesto posljednjeg počinka.

Dragi Borovičani i prijatelji Borovice

Kao što ste mogli pročitati iz predivnog priloga, koji je naš Župnik Vlč. Vlado Vrebac sastavio i svojim Borovičanima se obratio vezano za proslavu Patrona Župe u Borovici, koji će se ove godine na jedan poseban i  nama svima neobičan Korona Virusom prouzrokovan način proslaviti. Mnogi od nas će ove godine možda po prvi put u poslijeratnom periodu izostaviti i nedoći u svoju rodnu grudu za Probraženje na proslavu Patrona, iako su se domocilni Borovičani potrudili i uredili kao i svake godine prilazne puteve , naše predivno Požeblje kao i mnoga dvorišta koja će ove godine žudno čekati na svoje domaćine.

Poruka za Preobraženje i program 2020

Poštovana braćo i sestre u Kristu Isusu, dragi župljani i župljanke borovičke župe Preobraženja Gospodinova, milost vam i mir od Boga Oca i Gospodina našega Isusa Krista!