Novosti

Zavičajna zajednica Borovičana

Obilježen patron župe Borovica

Misnim slavljem u župnoj crkvi Preobraženja Gospodinova danas, 06. kolovoza 2021. godine je obilježen patron župe Borovica.

Patron Župe Borovica

Bliži se još jedan patron naše župe koji svake godine željno čekamo i radujemo se susretima i dolaskom u našu Borovicu. Ovogodišnji patron je kao i onaj prošle godine prožet razmišljanjima šta i kako organizirati s našim susretima i druženjima.

Aleluja! Uskrsnu kako je rekao! Aleluja!

Dragi borovičani i posjetitelji naše mrežne stranice!

Neka vas riječi i misli našega pape Franje potaknu
da živom vjerom i čvrstom nadom uđete u otajstvo Uskrsa!
  Od srca vam želimo  SRETAN USKRS – VAZAM!

ZZB (Zavičajna zajednica borovičana)!

Pomoć za Borovičane iz potresom nastradale Banovine

Dragi naši Borovičani i prijatelji Borovice, dragi dobročinitelji, hvala svima koji su se uključili u našu dobrotvornu akciju pomoći Borovičanima u Banovine.
Ova jednokratna pomoć našim Borovičkim obiteljima u nastradalome području uručena je direktno od članova Upravnog odbora Zavičajne zajednice koji su se  u subotu 06.03. uputile u obilazak Borovičana koji žive na području Banovine. Našim Borovičanima i njihovim obiteljima podijeli smo simboličnu novčanu pomoć kao znak solidarnosti i suosjećanja u nevoljama koje su ih zadesile od posljedica zemljotresa.

Milan Bandić

Zavičajna zajednica Borovičana izražava iskrenu kršćansku i ljudsku sućut obitelji, prijateljima i suradnicima pokojnog gradonačelnika gosp. Milana Bandića, velikog čovjeka i istinskog prijatelja naše Borovice i Bosne i Hercegovine. Imao je dušu za svoj narod i svoju zemlju, i pamtimo ga samo po dobrim djelima!
Neka mu je laka hrvatska zemlja! Počivao u Miru Božijem!