Novosti

Zavičajna zajednica Borovičana

Patron Župe Borovica

Bliži se još jedan patron naše župe koji svake godine željno čekamo i radujemo se susretima i dolaskom u našu Borovicu. Ovogodišnji patron je kao i onaj prošle godine prožet razmišljanjima šta i kako organizirati s našim susretima i druženjima.

Aleluja! Uskrsnu kako je rekao! Aleluja!

Dragi borovičani i posjetitelji naše mrežne stranice!

Neka vas riječi i misli našega pape Franje potaknu
da živom vjerom i čvrstom nadom uđete u otajstvo Uskrsa!
  Od srca vam želimo  SRETAN USKRS – VAZAM!

ZZB (Zavičajna zajednica borovičana)!

Pomoć za Borovičane iz potresom nastradale Banovine

Dragi naši Borovičani i prijatelji Borovice, dragi dobročinitelji, hvala svima koji su se uključili u našu dobrotvornu akciju pomoći Borovičanima u Banovine.
Ova jednokratna pomoć našim Borovičkim obiteljima u nastradalome području uručena je direktno od članova Upravnog odbora Zavičajne zajednice koji su se  u subotu 06.03. uputile u obilazak Borovičana koji žive na području Banovine. Našim Borovičanima i njihovim obiteljima podijeli smo simboličnu novčanu pomoć kao znak solidarnosti i suosjećanja u nevoljama koje su ih zadesile od posljedica zemljotresa.

Milan Bandić

Zavičajna zajednica Borovičana izražava iskrenu kršćansku i ljudsku sućut obitelji, prijateljima i suradnicima pokojnog gradonačelnika gosp. Milana Bandića, velikog čovjeka i istinskog prijatelja naše Borovice i Bosne i Hercegovine. Imao je dušu za svoj narod i svoju zemlju, i pamtimo ga samo po dobrim djelima!
Neka mu je laka hrvatska zemlja! Počivao u Miru Božijem!

Pomoć za Borovičane iz potresom nastradale Banije

Dragi naši Borovičani i prijatelji Borovice , nadam se da ste dobro i da ste proslavili Božićne i novogodišnje blagdane u duhu naše katoličke tradicije u krugu svojih najbližih uvažavajući epidemiološke mjere koje su na snazi.
Nažalost, svjedoci smo da, hrvati Petrinje i njene okolice u vrijeme između Božićnih i novogodišnjih blagdana pogođeni su katastrofalnim razornim potresom koji je odnio ljudske živote i prouzrokovao veliku materijalnu štetu. Kao što znate na tome području živi 17 Obitelji koji su nakon progonstva iz Borovice za vrijeme zadnjeg  rata, našli utočište i svoj novi dom sagradili u Petrinjskoj oblasti koja je pogođena ovim potresima.